Activiteiten


Magen David Adom (Israëlisch Rode Kruis) lanceert uniek noodhulpteam op elektrische fiets

Als de eerste in de wereld voegt het nationale Israëlische noodhulp netwerk 1.000 elektrische fietsen, die de toegang door smalle doorgangen vergemakkelijken, toe aan zijn reeks reddingsvoertuigenDoor Abigail Klein Leichman

(Foto: Life Riders vrijwilligers krijgen volledig uitgeruste elektrische fietsen voor medische noodgevallen. Foto door Chezki Grossbard)

“Life Riders”, een nieuwe eenheid voor reactie op noodoproepen van Magen David Adom (MDA, het Israëlische Rode Kruis), Israëls nationale ambulance, bloedvoorziening en hulporganisatie voor rampen, wordt uitgerust met 1.000 elektrische fietsen om gemakkelijker en sneller patiënten te bereiken in gebieden, die moeilijker te bereiken zijn voor grotere voertuigen.

Elk lid van de vrijwilligerseenheid is uitgerust met reanimatieapparatuur en kan in noodgevallen worden opgeroepen als eerstehulpverlener binnen een straal van 10 km, samen met stand-by artsen, ambulances en voertuigen voor intensieve zorg.
“Iedere fiets is voorzien van een medisch noodpakket, zodat wanneer we eenmaal een de plaats van het noodgeval bereiken, we voorbereidende medische behandeling kunnen verrichten, totdat een MDA-ambulance of arts op een motorrijwiel erbij arriveert,” zei jeugdvrijwilliger Yarin Mualem. “We kunnen snel op de plaats van het noodgeval aankomen, de patiënt behandelen en een nauwkeurig verslag van het incident naar het centrum voor noodhulp sturen.”

Elke MDA Life Rider is 17 jaar of ouder en met een minimum van twee jaar MDA-ervaring en krijgt een professionele opleiding om met elektrische fietsen te rijden in de stad en in uiteenlopende omstandigheden tijdens het omgaan met verschuivend gewicht, stoppen, optrekken, veranderen van rijstrook op drukke wegen, fietsen in het donker, enzovoort. Ze moeten zich aan een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur houden en een helm, kniebeschermers en een neonvest dragen.
“Dit is een eenheid die geheel uit vrijwilligers bestaat, waarbij het doel is, zeer drukke gebieden te bereiken, waar ambulances en ambulancemotorrijwielen niet kunnen komen, zoals promenades, markten en steegjes,” aldus Iftah Levi, een oudere medewerker in de operationele afdeling van MDA.

Life Riders kijkt terug op de eerste keer, dat ergens op deze manier elektrische fietsen werden ingezet voor snelle reactie. Het idee is, dat ze beter dan motorfietsen en ambulances kunnen manoeuvreren in netelige situaties.
“MDA heeft een breed scala levensreddende voertuigen dat is uitgerust voor allerlei plekken en omstandigheden. Om de reactietijden op noodgevallen te verminderen, hebben we besloten om elektrische fietsen in onze reeks voertuigen op te nemen – iets dat ongehoord is in andere organisaties voor noodhulp in de wereld,” zei Eli Bin, directeur-generaal van de MDA.

MDA zette het peloton met de elektrische fiets voor het eerst in bij de light-railwerkzaamheden in Tel Aviv, de Bat Yam promenade en de markt in Petah Tikva.
“Als vrijwilliger in de Oude Stad hebben wij vaak te kampen met steegjes en smalle straatjes, waar reguliere ambulances nauwelijks kunnen komen,” aldus Yosef Kasuto, een MDA-technicus voor medische noodhulp, die in de oude stad van Jeruzalem woont. “De nieuwe fietsen zullen ons zeker helpen meer levens te redden.”

Over de auteur:

Abigail Klein Leichman is schrijfster en geassocieerd redactrice bij Israël21c. Voordat ze in 2007 naar Israël verhuisde, was ze specialistische schrijfster en copy redactrice bij een dagblad in New Jersey en freelancer voor diverse kranten en tijdschriften sinds 1984.

Bron: www.israel21c.org

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel