Activiteiten


17 Evenementen en festivals in Israël, die je deze zomer niet mag missen

Guardian Angel by Maro Avrabou and Dimitri Xanakis – Jerusalem Light Festival 2013

Van het Jeruzalem Festival tot de Maccabiah Spelen, de zomer van 2017 in Israël is vol met activiteiten en festiviteiten voor alle leeftijden en interesses. Opera, jazz, poppenspel, sport, ambachten, boeken, avant-garde theater: dat alles en nog veel meer is gepland vanaf het voorjaar tot in de zomer in Israël. Als u van plan bent tussen juni en augustus het land te bezoeken, kunt u overwegen sommige van deze 17 evenementen in uw route op te nemen.

Door Abigail Klein Leichman

Zoek altijd van tevoren bevestiging van de data voor het geval er veranderingen plaats vinden.

Abu Ghosh Vocal Music Festival, (Vocaal muziek festival van Abu Gosh) van 30 mei tot 3 juni

Het Abu Gosh Vocal Music Festival, dat tweemaal per jaar in het Arabische dorpje even ten westen van Jeruzalem plaatsvindt, brengt concerten onder de aandacht in de 12e-eeuwse Benedictijnse kerk van de Kruisvaarders en de Kiryat Ye’arim kerk. De zangers van dit jaar variëren van het koor van de Delaware Universiteit tot de operazanger Hadar Atari.

Israel Festival,  1-18 juni

Aan het Israël Festival nemen vooruitstrevende uitvoerende kunstenaars uit Israël en het buitenland deel in genres, die variëren van klassieke muziek en indie-rock tot experimenteel theater en songfestivals. Dit jaar wordt verwacht, dat er 35.000 mensen bij de voorstellingen, die voornamelijk in het Jeruzalem Theater en ook bij de Sultans Pool, het Israël Museum, het Eden-Tamir Music Center en op het Zion Square zullen worden gehouden, aanwezig zullen zijn.

Jeruzalem Design Week, 8-15 juni

Zeven dagen van tentoonstellingen, concerten, conceptuele installaties, workshops en evenementen in het Hansen House, het Jeruzalem Theater, het Museum van Islamitische Kunst en andere locaties in de wijk Talbieh worden georganiseerd door het Design Center van Jeruzalem, waaraan vooroplopende designers uit Israël en het buitenland deelnemen.

Jerusalem International Book Fair, 11-15 juni

De Internationale Boekenbeurs in The First Station ontvangt ongeveer 250 uitgevers uit Israël en de rest van de wereld. De beurs omvat literaire evenementen zoals lezingen, ondertekening van boeken door schrijvers, verhalenuurtjes voor kinderen, poëzievoordrachten en nog veel meer.

Jerusalem Opera Festival, 21-22 juni

Het Jeruzalem Operafestival in Sultans Pool van dit jaar zal een productie van Giuseppe Verdi’s “Nabucco” vertonen, begeleid door het Jerusalem Symfonie Orkest.

Jerusalem International Light Festival, 28 juni tot 6 juli

Het jaarlijkse Internationale Lichtfestival, dat dit jaar voor de negende keer gehouden wordt, nodigt deelnemers (gratis) uit om langs verlichte paden in Jeruzalem’s Oude Stad te lopen om op licht geïnspireerde innovatieve installaties, grote videoprojecties, uitvoeringen, kunstvoorwerpen en bijzondere (licht)armaturen voor de verkoop uit Israël en het buitenland te bekijken.

White Night Europa Tel Aviv, 29 juni

De Witte Nacht in Tel Aviv (Laila Lavan) is het grootste culturele evenement van de stad. Ongeveer 100 evenementen – concerten, picknicks, feesten, speciale tentoonstellingen en rondleidingen – vinden plaats vanaf 7:30 ’s avonds tot het aanbreken van de dag in diverse plekken in de Witte Stad. Veel eetgelegenheden en winkels blijven ook de hele nacht open. De jaarlijkse traditie begon ter ere van de verklaring van de UNESCO in juli 2003, waarbij de witte Bauhaus-achtige gebouwen van Tel Aviv tot Werelderfgoed benoemd werden.

Tel Aviv International Bridge Festival, 30 juni tot 6 juli.

De Israëlische Bridge Federatie zal ongeveer 10.000 spelers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Rusland, Nederland, Servië, Noorwegen, India, Hongarije, Griekenland en Zuid-Afrika ontvangen in de Shlomo Group Arena van Tel Aviv voor het 51e Internationale Bridge Festival. De spelers strijden om geld en andere prijzen.

Maccabiah Spelen, 4-18 juli

De Maccabiah (“de Joodse Olympische Spelen”), ’s werelds grootste Joodse atletiekcompetitie, vindt elke vier jaar plaats in Israël. De twintigste Maccabiah van deze zomer zal de grootste ooit zijn en zal ongeveer 10.000 atleten en 22.000 supporters uit meer dan 80 landen omvatten. De openingsceremonie zal plaatsvinden in Jerusalem’s Teddy Stadion en de wedstrijden (open, junioren, Masters en Paralympics) zullen in verschillende steden worden gehouden. De presentator van dit jaar is de Olympische judoka Yarden Gerbi.

Tel Aviv Blues Festival, 13-15 juli

Het Tel Aviv Bluesfestival kan bogen op vier dagen van 40 concerten in 20 verschillende clubs en bars. Veel van de voorstellingen zijn gratis.

Jerusalem International Film Festival, 13-23 juli

Sinds 1984 heeft de Cinemateque in juli een 10-daags internationaal filmfestival gehuisvest. Dit jaar zullen er in totaal 200 films gemaakt in 45 landen vertoond worden en zal er een nieuw driedaags Think Fest filmindustrie-evenement voor internationale festival directeuren en organisatoren gehouden worden.

Akko Opera Festival, 3 en 5 augustus

Händels “Giulio Cesare in Egitto”, begeleid door het Israël Camerata Jeruzalem orkest, wordt uitgevoerd voor het Acre (Akko) Opera Festival in de oude Kruisvaardershof van oud Acre aan Israëls noordelijke Middellandse zeekust.

Internationaal Marionetten Festival, 6-10 augustus

Het Internationaal Marionetten Festival gesponsord door Jeruzalem’s Trein Theater viert haar 26ste editie met Israëlische en internationale voorstellingen voor kinderen en volwassenen, van moderne en traditionele poppentheaters om het doel en de eigenschappen van het theater te tonen. De uitvoeringen vinden plaats in het Trein Theater, Liberty Bell Park, Yemin Moshe, het Khan Theater en The First Station.

Karmiel Dance Festival, 8-10 augustus

Het 30ste Karmiel Dance Festival (tussen Acre en Safed) belooft drie dagen met ongeveer 100 voorstellingen en manifestaties, waaraan 10.000 lokale en internationale dansers deelnemen en die elke dag ’s morgens beginnen en om middernacht eindigen. Dit jaar worden er ongeveer 250.000 mensen verwacht bij Israëls grootste dancefestival.

International Arts and Crafts Fair(Hutzot Hayotzer), 15-27 augustus

Dit jaarlijkse openluchtfestival werd 41 jaar lang gehouden in Hutzot Hayotzer, het amfitheater voor Kunst en Ambacht in Jeruzalem bij de muren van de Oude Stad. Honderden kunstenaars en ambachtslieden uit Israël, Europa en Afrika vertonen hun producten. Concerten in combinatie met het festival vinden in de avonduren plaats in de Sultans Pool daar in de buurt. Iedere avond (behalve vrijdag) geopend tussen 18 en 23 uur ’s avonds; zaterdag van 9 uur tot middernacht.

Safed International Klezmer Festival, 22-24 augustus

Het Safed Internationaal Klezmer festival, dat op openluchtpodia gehouden wordt, die opgezet zijn rond de parken en pleinen van de oude Joodse wijk en de kunstenaarswijk van Safed (Tzfat) in Opper Galilea wordt dit jaar voor de 32ste keer gehouden. Muzikale rondleidingen, kinderactiviteiten en masterclasses zullen tijdens het festival worden geboden.

The Red Sea Jazz Festival 27-30 augustus

De schilderachtige haven van Eilat is het toneel van vier dagen jazz optredens, workshops en late-night jamsessies die alles omvatten van klassiek tot voodoo jazz.

Over de auteur:

Abigail Klein Leichman is een schrijfster en geassocieerde redactrice bij Israël21c. Voor ze in 2007 naar Israël verhuisde, was ze sinds 1984 een specialistische schrijfster en copy redactrice bij een dagblad in New Jersey en freelancer voor diverse kranten en tijdschriften.

Bron: www.israel21c.org

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel