Activiteiten


Op de Bijbel geïnspireerde Zion Oil Company begint boringen in Israël

Zion Oil & Gas, Inc. (NASDAQ: ZN), een in Texas gevestigde onderneming, heeft aangekondigd dat zij is begonnen met boren in Megiddo-Jizreël, een diepe bron op het vasteland, gelokaliseerd in Israëls Jizreël Vallei bij Beit Sh’ean.Door Hillel Fendel, 5 juni 2017

“We verwachten door ten minste vier verschillende geologische lagen met mogelijk olie en gas te boren”, verklaarde Victor G. Carrillo, de hoofddirecteur van Zion Oil. “Het is een ingewikkelde en moeilijke veeljarige reis om dit punt te bereiken, maar het hele team is erg blij, dat dit project eindelijk verwezenlijkt wordt.”

Het bedrijf beweert met trots dat het Goddelijk gezegend is met het voorrecht te mogen “boren voor Israëls politieke en economische zelfstandigheid.” Op hun website staat te lezen dat ze werden geïnspireerd door Genesis 49: 25-26 en Deuteronomium 33:13-16. Deze verzen spreken over de fysieke en geografische zegeningen die aan Jozef, zoon van de aartsvader Jacob gegeven werden en wiens nalatenschap in het land Israël grotendeels in de Jizreël Vallei ligt.

Zion heeft contracten gesloten met dienstverleners van wereldklasse, zoals Halliburton, Baker Hughes en Weatherford, geaccentueerd door de DAFORA F-400 boortoren. De toren heeft een boorcapaciteit van 3000 pk, geschikt voor het boren tot ruim zeven kilometer – meer dan voldoende vermogen en een veiligheidsfactor om de boorput, die gepland is voor een diepte tot 4,5 km, te boren.

Dustin Guinn, de President en Chef Operaties van Zion zei, “het proces, dat we eindelijk kunnen beginnen met boren werd bemoeilijkt door hindernissen en beproevingen, die ons geduld op de proef stelden, maar we… zijn bijzonder trots op het werk dat is verzet en we ziet uit naar een succesvolle boorput. We bedanken onze aandeelhouders en supporters voor hun trouw om achter ons te staan tijdens deze laatste jaren.”

In 2015 concludeerde een onafhankelijke studie van het internationale consultancybedrijf Beicip-Franlab, dat maximaal 6,6 miljard vaten olie (beste schatting ter plaatse) overblijft om te worden gevonden in het offshore gedeelte van Israëls Levantbekken. Zions Megiddo-Jizreël Licentiegebied, hoewel op land, is volledig binnen het Levantbekken en is goed gepositioneerd om de voornaamste geologische ingrediënten van een actief petroleumsysteem te bezitten.

Zion is voorzichtig optimistisch dat “meerdere putten zullen kunnen worden geboord vanaf deze beginlokaliteit, aangezien verschillende onderliggende geologische doelen kunnen worden bereikt met behulp van gerichte trajecten voor latere putten”.
Zion geeft tien redenen aan waarom een binnenlandse olievoorraad in Israël een vitaal belangrijke hulpbron is ter bescherming van Israëls strategische en financiële veiligheid. Een daarvan is de vrijheid van internationale druk die Israël zou genieten, evenals het niet langer afhankelijk te hoeven zijn van onbetrouwbare oliebronnen. In 2015 en 2016 werd het meeste van Israëls olie bijvoorbeeld geleverd door de veranderlijke Koerdische regio.

Israël produceert momenteel maar een paar duizend vaten olie per dag, meldt Zion en dat betekent dat zij voor meer dan 99% van het verbruik zijn aangewezen op de mondiale markt.

Israëls bewezen oliereserves zijn 11,5 miljoen vaten en 10,1 biljoen kubieke meter gas. Terwijl geen van beide cijfers Israël in de top 40 wereldwijd plaatst, zijn deze totalen aanzienlijk hoger dan een paar jaar geleden.

Bron: www.israelnationalnews.com

Vertaling: PoF

Foto: olieveld, Wikimedia

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel