Activiteiten


Inlichtingen verzamelen – zoals vrouwelijke soldaten niet eerder deden

De Eitam-eenheid vergroot zijn mogelijkheden met zijn nieuwe geavanceerde tactische verkenningsvoertuig ‘Granit’. Op een heuvel met uitzicht op de kleine gemeenschap Yahel in de Arava, gebruikt een eenheid van vrouwelijke gevechtssoldaten hun nieuwste geavanceerde tactische verkenningsvoertuig, om in het donker goed te kunnen zien en mogelijke terroristische aanslagen te verijdelen.

Door Anna Ahronheim

(foto: Operatie Brothers Keepers-Wikimedia)

“Er is niemand anders die in het gebied inlichtingen verzamelt dan wij,” zei de commandant, Kapitein Guy Ribenfeld, van het Veld-Inlichtingenbataljon 727, bekend als Eitam, toen The Jerusalem Post zich onlangs laat in de nacht bij zijn soldaten aansloot vlak bij de Israëlisch-Jordaanse grens.

De soldaten van Ribenfeld, die sinds augustus gebruik maken van de “Granit”, zijn de eerste vrouwelijke gevechtsinlichtingen-militairen in de IDF, die gebruik maken van het tactische inlichtingenvoertuig, dat ooit alleen door mannelijke soldaten werd gebruikt.

Zijn soldaten, die een week lang met het systeem getraind hebben voordat ze met het voertuig op het veld werden ingezet, spelen een unieke rol en combineren hun gevechtsmogelijkheden als infanteriesoldaten met hun geavanceerde vaardigheden om inlichtingen te verzamelen.

De “Granit”, gebouwd door de Elta Group van Israel Aircraft Industries, is geïntegreerd in het Ford 550 Ram model, dat is voorzien van een volledige pantserbescherming en een verborgen telescopische mast, die met een druk op de knop omhoog kan worden gebracht wanneer het voertuig stopt.

Naast zijn telescopische mast en radarsysteem combineert de “Granit” verschillende veldinlichtingenverzamelsystemen en versterkt hij de middelen van de IDF voor het verzamelen van inlichtingen.

“Informatieverzamelen is effectiever, sneller en preciezer geworden” zei Ribenfeld en legde uit dat de bouwstijl van het systeem en de eenvoudige gebruikersinterface zorgen voor duidelijkere inlichtingen over een doelwit, dat door de radar wordt gesignaleerd.

“Zonder dit systeem zou je een kaart moeten gebruiken om uit te vinden waar het doelwit is en je zou tijd verliezen met uitvinden wat het doelwit is,” zei hij, eraan toevoegend dat het systeem snel de cirkel sluit van het signaleren van een doelwit tot het krijgen van alle relevante inlichtingen erover.

Het werkt automatisch en bijna onmiddellijk. Ik zie iets en ik druk op een knop en krijg alle inlichtingen die ik nodig heb over het doelwit.”

De mobiliteit van het systeem maakt ook een grotere flexibiliteit mogelijk voor de gebruikers, als ze nodig zijn in een ander gebied zoals dieper in de Negev woestijn waar geen toezicht of aanwezigheid van de IDF is.

Het gevechtsinlichtingenkorps is het jongste korps in de landstrijdkrachten van het IDF, dat verantwoordelijk is voor de inlichtingenverzameling in het veld en de overdracht van die inlichtingen naar andere veldeenheden zoals het Bardalas bataljon.

Het Eitam bataljon is een belangrijk instrument voor het zuidelijk commando van het IDF, dat verantwoordelijk is voor de hele Negev en essentieel voor het in stand houden van de veiligheidssituatie in de Sinaï, met name wat betreft de lopende Egyptische militaire operatie tegen terroristen van ‘Islamitische Staat’, die aanvallen blijven uitvoeren op het resterende schiereiland.

Volgens Ribenfeld zijn feestdagen bijzonder gevoelige tijden, omdat het aantal toeristen in het gebied aanzienlijk toeneemt. En hoewel hij niet gelooft dat er een terroristische aanslag zal plaatsvinden, zijn de troepen “altijd paraat”.

In januari 2014 werd overste Oshrat Bachar, lid van Caracal, de eerste vrouw in Israël die het bevel voerde over een gevechtsbrigade en hoofd werd van het Veldinlichtingenbataljon 727 aan de grens tussen Israël en Egypte.

Volgens de cijfers van het IDF is het aantal vrouwelijke rekruten dat voor gevechtsdiensten wordt geëvalueerd, aanzienlijk toegenomen en hoewel de populairste eenheden voor vrouwelijke gevechtsstrijdkrachten het thuisfrontcommando en de grenspolitie zijn, sluiten velen zich ook aan bij het artilleriekorps, de hulpbataljons van de infanterie en gevechtsinlichtingeneenheden, zoals die van Ribenfeld.

“Werken met vrouwelijke strijders is geweldig. Elke dag leer ik mijn strijders beter kennen en realiseer ik me dat ze geweldige vaardigheden hebben. Het is nooit voorgekomen dat ze een taak die ik ze gaf niet konden voltooien,” vertelde Ribenfeld the Post. “Als iemand die vroeger de leiding had over mannen, kan ik zeggen dat hun niveau hoger is dan dat van de mannen.”

Bron: www.jpost.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel