Onderzoekers van de Bar Ilan universiteit hebben een medicijn aangekondigd, dat een doorbraak betekent in de bestrijding van uitgezaaide kankergroei.(Foto: Pxhere.com)

Prof. Uri Nir van de Mina and Everard Goodman Faculteit voor Biologie van de Bar-Ilan-universiteit en zijn team hebben een enzym geïdentificeerd, dat de overleving en verspreiding van metastatische (uitzaaiende) cellen bevordert en ze hebben ook een synthetische verbinding ontwikkeld, die zich op het enzym richt en de metastatische cellen in muizen met kanker doodt.

Hun onderzoek is onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

Bij het verlaten van de primaire tumor beschikken kankercellen over grotere hulpmiddelen om te overleven in zeer barre omstandigheden, zoals een tekort aan basisvoedingsstoffen als glucose. Metastatische cellen kunnen dit stofwisselingstekort voorkomen door hun energieopwekkingssysteem te herprogrammeren. Prof. Nir en zijn team ontdekten het bestaan van een enzym (FerT) in de mitochondriën (organen die binnen de cellen energie opwekken) van kankercellen, die zij niet konden vinden in de mitochondriën van normale cellen. Toen ze in het laboratorium het medicijn toepasten op dat enzym, slaagden de kwaadaardige cellen er niet in om energie te produceren en ze stierven.

“Zie, Ik zal gezondheid en genezing brengen; Ik zal Mijn volk genezen en hen laten genieten van een overvloedige vrede en veiligheid” (Jer. 33:6, HSV).

Bron: www.charismanews.com

Vertaling: PoF

Artikel trefwoorden: /