Activiteiten


Heropening pand zaterdag 24 februari 2018

Met ingang van 1 januari 2018 zijn we als team van Pillar of Fire/Radio Israel/Israel Relief Aid en de sabbatsgemeente Shamar een nieuwe periode ingegaan.

Op zaterdag 24 februari a.s. willen we in een speciale samenkomst het pand officieel ‘heropenen’ door het centrum op te dragen aan de God van Israël.  We hebben hiervoor uitgenodigd DV Moshe da Costa uit Jeruzalem. Moshe is o.a. een ‘sofer’ (‘schrijver’) en zal officieel een Mezoeza plaatsen tijdens deze bijeenkomst.Na een periode van bijna 4 jaar wisten we dat aan ons verblijf in onze locatie als leegstandsbeheer nu een einde zou komen. Vanaf 1 april 2017 hebben we elke werkdag van 7.00 t/m 9.00 uur gebeden voor een oplossing. We hebben een bijzondere tijd meegemaakt, voorbede gedaan, sommige ochtenden hebben we alleen maar gezongen en aanbeden. Elke ochtend verliep weer anders. Maar altijd met vertrouwen dat de God van Israël een oplossing zou geven.

Eind augustus ontvingen we een aangetekend schrijven dat we per 31 oktober 2017 het gebouw leeg moesten opleveren.  Later bleek dat er een nieuwe huurder was die onze ruimte op de eerste etage wilde huren. Na de vele uren gebed, het zoeken naar andere locaties, telefoontjes met diverse kerken, met de gemeente Den Haag, makelaars, leegstandsbeheerders kregen we steeds weer te horen “sorry, we kunnen u niet helpen“. Ons vertrouwen werd behoorlijk op de proef gesteld.

We begonnen met de planning voor de ontruiming en hadden nog steeds geen oplossing. Begin oktober kwam de eigenaar bij Jack van der Tang langs en vroeg hoe het er voor stond met onze verhuizing. Daarop werd geantwoord dat we keurig het pand op tijd leeg zouden opleveren en dat hij niet ongerust hoefde te zijn. Op zijn vraag “waar gaan jullie nu heen?” werd geantwoord: “God Zal Voorzien!”

Na een minuut of 10 vroeg de eigenaar onverwachts: “Jack, willen jullie blijven?” Daarop bleef het even stil. Hoezo? Want er was toch al een huurder? Nou, die bleek onverwachts afgezegd te hebben. Een onverwachte wending van ons gesprek.

Na gebed en allerlei overleg zijn we (toch wel onverwachts) tot overeenstemming gekomen en zijn we nu officiële huurders. Een stap in geloof omdat de kosten aanmerkelijk hoger zijn geworden, maar doordat we mogen onderverhuren en we twee gemeentes op ons pad hebben gekregen die ons gebouw op zondagmorgen en zondagavond huren, worden we geconfronteerd met een aanvaardbare financiële last. We zijn dankbaar omdat we ons voorgenomen hadden dat de kosten van onze locatie nooit zo hoog mochten zijn, dat dit ten koste zou gaan van de projecten die we ondersteunen.

Onze locatie betreft de hele 1e etage aan de Kerketuinenweg en in het totaal hebben we 800 m2 tot onze beschikking. We hebben allerlei plannen voor de toekomst en nu hebben we de ruimte om dit verder te gaan ontwikkelen.

GEBEDSKAMER

Ook wordt er momenteel gewerkt aan een vaste aparte gebedsruimte waar mensen kunnen bidden, aanbidden en voorbede kunnen doen. Hier zal in de komende tijd meer informatie over komen.

In dankbaarheid aan de God van Israël willen we ter gelegenheid van deze nieuwe start een feestelijke, maar ook profetische bijeenkomst houden. Moshe da Costa zal DV op deze dag spreken en de Mezoeza officieel aanbrengen.

Jack van der Tang zal dan o.a. vertellen over de rol en plaats van Pillar of Fire met betrekking tot de toekomst en de relatie met Den Haag.

U bent hierbij allen van harte welkom!

Zaterdag 24 februari, Kerketuinenweg 10-c, Den Haag. Aanvang 11.00 uur (is ook samenkomst gemeente Shamar.)

NB. We hebben een nieuwe entree gekregen aan de straatkant. De toegang via de zijkant is nu alleen bedoeld als toegang tot de 1e verdieping voor mensen die slecht ter been zijn en gebruik willen maken van de traplift (stoel).
Ons huisnummer is nu 10-c, ipv. 10.

Deel dit artikel

10 reacties

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61081">
Peter Verschoor
Op 21 februari 2018 om 7:08 pm uur

Gebedsverhoring, gefeliciteerd Jack!!

Wellicht totziens weer in Den haag.

groet
Peter & Elly Verschoor (Nunspeet)

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61085">
  Jack van der Tang
  Op 22 februari 2018 om 7:00 am uur

  Dankjewel Peter en Elly, uiteraard zijn jullie ook komende zaterdag welkom!

li class="comment even thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-61073">
Frieda den Hartog
Op 20 februari 2018 om 4:00 am uur

Felicitatie geweldig God of Israël u bent getrouw shalom Frieda den Hartog

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61074">
  Jack van der Tang
  Op 20 februari 2018 om 8:07 am uur

  Amen!

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61072">
Pieter Doeve
Op 19 februari 2018 om 11:41 pm uur

Wat een Zegen toch weer Jack in geloof en vertrouwen. De Levende God heeft jou hier geplaatst en de deur werd niet gesloten ondanks dat je sterkt beproefd ben in 2 voor 12 situaties… Hopelijk tot gauw weer eens Shalom…

Pieter Doeve

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61075">
  Jack van der Tang
  Op 20 februari 2018 om 8:07 am uur

  Dankjewel, We dienen een groot God waar het woord ‘onmogelijk’ niet voor bestaat. En van harte welkom Pieter.

li class="comment even thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-61071">
Mieke van dijk
Op 19 februari 2018 om 10:24 pm uur

Wat geweldig wat ik nu lees echt jullie eigen gebouw.Ik wens jullie een heel gezegende dag toe zaterdag en voor de tijd die voor ons ligt.

Hartelijke groet Mieke van Dijk.

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61076">
  Jack van der Tang
  Op 20 februari 2018 om 8:08 am uur

  Dankjewel Mieke, en van harte welkom hoor!

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61069">
Gerard Zwinkels
Op 19 februari 2018 om 1:51 pm uur

PILLER OF FIRE HARTELIJK GEFELICITEERD MET HET 2 DE

PERIODE VAN PILLER OF FIRE

DE HEERE ZAL ER IN VOORZIEN .

GODS ZEGEN TOEGEWENST

GERARD ZWINKELS CAIRO

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61070">
  Jack van der Tang
  Op 19 februari 2018 om 1:55 pm uur

  Shalom Gerard, dank voor je bemoedigende woorden. Jij Gods zegen en bescherming in Cairo en tot gauw weer.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel