Activiteiten


Psalmencursus 18 t/m 20 jan. 2018 door Karen Strijker

Voor donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 staat opnieuw een korte, boeiende Psalmencursus gepland, door Karen Strijker van Studiehuis Reshiet in Israël. Deze keer zal zij DV de Psalmen 3, 126 en 142 behandelen, en vanuit het Hebreeuws uitleggen. Het is opmerkelijk hoeveel ook deze Psalmen zeggen over de actuele situatie rond Israël vandaag de dag.

De studie-avonden in januari 2017 waren een groot succes. Alle bijeenkomsten zijn uitgezonden via livestreaming, deze video’s kunt u hier nog steeds terugzien. Karen heeft een plezierige en nuchtere manier van spreken, en brengt ons veel boeiende kennis bij.

U kunt alledrie bijeenkomsten bijwonen, of één of twee. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Voor elk cursusdeel kunt u zich apart opgeven.
U bent van harte welkom! Geef u graag van tevoren even op bij info@studiehuisreshiet.nl

Locatie: Den Haag, Kerketuinenweg 10-C (let op: nu via ingang aan de straatkant. Zij-ingang alleen toegankelijk voor wie gebruik maken van de traplift.)

Geplande data en onderwerpen:

Donderdagavond 18 januari 2018, aanvang 20.00 uur: Psalm 3 (met livestreaming).

Vrijdagavond 19 januari: Psalm 126 (met vooraf sabbatmaaltijd!) Aanvang (maaltijd) 18.30 uur.
– Aanmelding voor deze avond vooraf noodzakelijk!! Meld u aan via info@pillaroffire.nl of info@gemeenteshamar.nl

Kosten p.p. voor deze avond ws. tussen € 10 en 15,-.

Zaterdagochtend 20 januari 11.00 uur : Psalm 142 (in de samenkomst van gemeente Shamar). Aanvang 11.00 uur.

Karen Strijker en haar man Yair, en hun twee kinderen wonen sinds enkele jaren in Israël, in Samaria/Shomron, in het dorpje Na’aleh (“laat ons opgaan”). Daar runnen ze “Studiehuis Reshiet”, een onderwijsbediening over het Bijbels Hebreeuws waarbij ze vele cursussen geven, vanuit Israël via livestreaming, als ook nu en dan in Nederland. Ook hebben ze andere cursusleiders opgeleid die op vele plaatsen in Nederland les geven.

Vijf keer per jaar publiceren ze het tijdschrift TijdStip (“mo’ed”…) over Bijbels Hebreeuws en de Bijbelse levensstijl.

Ze hebben daarnaast een guesthouse, waarbij ze sinds ze verhuisd zijn afgelopen zomer, er een prachtig gasten-appartement bij hebben. Ze organiseren en leiden mooie reizen in Israel, voor kleine groepen, met studie en bijzondere bezoeken.

Ook schrijven ze elke week het Shomron Nieuws, een nieuwsbrief met actuele berichten, belicht vanuit hun kant in het Land, persoonlijke belevenissen en een Parasja-studie. Deze wordt op verzoek kosteloos toegezonden per mail (PDF) aan belangstellenden. Deze Nieuwsbrief wordt elke vrijdag geplaatst op de homepage van radioisrael.nl.

Hun Parasja-studie wordt ook wekelijks geplaatst op Messianieuws.nl.

Deel dit artikel

5 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-60994">
Gerrie Westerhof.
Op 18 januari 2018 om 11:05 am uur

Fijn om haar weer te horen,vond het de vorige keer heel boeiend,zie uit naar vanavond. Heb vriendinnen er op geattendeerd.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-60992">
Rina Butterman
Op 17 januari 2018 om 8:48 pm uur

Hallo Jack,

De cursus van vorig jaar over de psalmen wordt héél zacht weergegeven, dus qua geluids sterkte,
bij beluistering op mijn tablet.
Ik hoop dat dat harder kan.

BVD
Vr. Gr.
Rina Butterman

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor even depth-2" id="comment-60993">
    Jack van der Tang
    Op 18 januari 2018 om 10:05 am uur

    Beste Rina, ik ga het doorgeven aan de technici. Maar de laatste tijd krijgen we geen klachten meer over het geluid. Dus ik verwacht dat het opgelost is.

li class="comment odd alt thread-even depth-1 parent" id="comment-60979">
Arnold van den Brand
Op 12 januari 2018 om 10:26 pm uur

Ik geef drie personen op voor do. en vrijdagavond inclusief 3x shabatsmaatijden. Te weten: Fernande Duinisveld en Thea en Arnold van den Brand. Shalom.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel