Voor donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 staat opnieuw een korte, boeiende Psalmencursus gepland, door Karen Strijker van Studiehuis Reshiet in Israël. Deze keer zal zij DV de Psalmen 3, 126 en 142 behandelen, en vanuit het Hebreeuws uitleggen. Het is opmerkelijk hoeveel ook deze Psalmen zeggen over de actuele situatie rond Israël vandaag de dag.

De studie-avonden in januari 2017 waren een groot succes. Alle bijeenkomsten zijn uitgezonden via livestreaming, deze video’s kunt u hier nog steeds terugzien. Karen heeft een plezierige en nuchtere manier van spreken, en brengt ons veel boeiende kennis bij.

U kunt alledrie bijeenkomsten bijwonen, of één of twee. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Voor elk cursusdeel kunt u zich apart opgeven.
U bent van harte welkom! Geef u graag van tevoren even op bij info@studiehuisreshiet.nl

Locatie: Den Haag, Kerketuinenweg 10-C (let op: nu via ingang aan de straatkant. Zij-ingang alleen toegankelijk voor wie gebruik maken van de traplift.)

Geplande data en onderwerpen:

Donderdagavond 18 januari 2018, aanvang 20.00 uur: Psalm 3 (met livestreaming).

Vrijdagavond 19 januari: Psalm 126 (met vooraf sabbatmaaltijd!) Aanvang (maaltijd) 18.30 uur.
– Aanmelding voor deze avond vooraf noodzakelijk!! Meld u aan via info@pillaroffire.nl of info@gemeenteshamar.nl

Kosten p.p. voor deze avond ws. tussen € 10 en 15,-.

Zaterdagochtend 20 januari 11.00 uur : Psalm 142 (in de samenkomst van gemeente Shamar). Aanvang 11.00 uur.

Karen Strijker en haar man Yair, en hun twee kinderen wonen sinds enkele jaren in Israël, in Samaria/Shomron, in het dorpje Na’aleh (“laat ons opgaan”). Daar runnen ze “Studiehuis Reshiet”, een onderwijsbediening over het Bijbels Hebreeuws waarbij ze vele cursussen geven, vanuit Israël via livestreaming, als ook nu en dan in Nederland. Ook hebben ze andere cursusleiders opgeleid die op vele plaatsen in Nederland les geven.

Vijf keer per jaar publiceren ze het tijdschrift TijdStip (“mo’ed”…) over Bijbels Hebreeuws en de Bijbelse levensstijl.

Ze hebben daarnaast een guesthouse, waarbij ze sinds ze verhuisd zijn afgelopen zomer, er een prachtig gasten-appartement bij hebben. Ze organiseren en leiden mooie reizen in Israel, voor kleine groepen, met studie en bijzondere bezoeken.

Ook schrijven ze elke week het Shomron Nieuws, een nieuwsbrief met actuele berichten, belicht vanuit hun kant in het Land, persoonlijke belevenissen en een Parasja-studie. Deze wordt op verzoek kosteloos toegezonden per mail (PDF) aan belangstellenden. Deze Nieuwsbrief wordt elke vrijdag geplaatst op de homepage van radioisrael.nl.

Hun Parasja-studie wordt ook wekelijks geplaatst op Messianieuws.nl.