Activiteiten


Toernee rabbijn Moshe Peleg van Shorashim Center, 24 t/m 29 jan. 2018

Van woensdag 24 januari t/m maandag 29 januari hopen wij een toernee te hebben met rabbijn Moshe Peleg, de oprichter en directeur van het in Jeruzalem gevestigde Shorashim Center. Dit centrum biedt opvang, hulp en opleidingen aan jongens en meisjes die in risicosituaties verkeren.

Rabbijn Moshe Peleg

Moshe Peleg is een rabbijn uit het hart van Mea Shearim, de ultra-orthodoxe wijk in Jeruzalem. Het feit dat deze rabbijn bereid is te spreken bij niet-joodse gelovigen is bijzonder. Hij heeft bewogenheid voor jonge vrouwen die hij opvangt. Dit zijn Joodse meisjes die met incest te maken hebben gehad, meisjes die misbruikt zijn door Arabische loverboys, drugs- en/of alcoholgebruik, of door hun familie op straat zijn gezet. Met zijn team begeleidt hij deze groep en verleent hen onderdak. Stap voor stap wordt deze groep begeleid en weerbaar gemaakt om de maatschappij weer in te gaan.

Rabbi Moshe komt delen over zijn project. Maar zal ook een korte studie geven.
Geplande data:

– woensdagavond 24 januari: Meppel, Kerkelijk gebouw Trias, Groenmarkt. Aanvang 19.30 uur. In de middag vanaf 15.00 uur is hij aanwezig in de L’chaimtolifeshop, Hoofdstraat 115, waar u hem persoonlijk kan ontmoeten (info: Lammie Lassche, llassche-shalom@hotmail.com)

donderdagavond 25 januari: Den Haag, Kerketuinenweg 10-C. Aanvang 20.00 uur, deur open om 19.30. Met Livestreaming, via www.pillaroffire.nl EN via onze Facebookpagina!

– zaterdagavond 27 januari: Katwijk, Succat Yeshua, Baljuwplein 1. Aanvang 19.30 uur, deur open 19.00.)
(De stormschade is hersteld!!)

zondagavond 28 januari: Houten, Moluks kerkelijk centrum, Oud Wulfseweg 1. Aanvang 20.00 uur.

– maandagavond 29 januari: Kampen, Buiten Nieuwstraat 17.  Aanvang 20.00 uur.

Allen van harte welkom!

In augustus 2017 brachten Jack en Inge van der Tang een bezoek aan dit bijzondere centrum. Jack schrijft:

“Moshe Peleg is een rabbijn uit het hart van Mea Shearim, de ultra-orthodoxe wijk in Jeruzalem. Het feit dat deze rabbijn bereid is te spreken bij niet-joodse gelovigen is bijzonder. Met veel humor en enthousiasme spreekt hij over zijn visie.

In de afgelopen jaren ben ik bevriend geraakt met rabbijn Moshe Peleg en heb vele gesprekken met hem gevoerd. Daarbij heb ik diverse malen zijn project in Jeruzalem bezocht met mijn vrouw en ben onder de indruk geraakt van Rabbi Moshe zijn passie en wie hij is.

In onze gesprekken heeft hij ook meer geleerd over de gelovigen uit de volkeren en waarom we zo’n liefde hebben voor het Joodse volk. Ook realiseert hij zich dat niet alle christenen hetzelfde zijn.

Het project in Jeruzalem kent meerdere onderdelen, maar wat mij persoonlijk zo raakt is zijn bewogenheid voor jonge vrouwen die hij opvangt.

Joodse meisjes die met incest te maken hebben gehad, meisjes die misbruikt zijn door Arabische loverboys, drugs- en/of alcoholgebruik,of door hun familie op straat zijn gezet.

Met zijn team begeleidt hij deze groep en verleent hen onderdak. Stap voor stap wordt deze groep begeleid en weerbaar gemaakt om de maatschappij weer in te gaan.

Omdat ik persoonlijk bij diverse gesprekken ben geweest en getuigenissen heb gehoord van sommige meisjes, weet ik dat hier een bijzonder werk wordt verricht.

Rabbijn Moshe is zelf arm en geeft het liefst al zijn geld aan het project. Daarom geloven we dat het een eer is om u kennis te laten maken met rabbijn Moshe Peleg.”

Het Shorashim Center werd 16 jaar geleden opgericht om het Jodendom in Jeruzalem te bevorderen.

Een ‘Shorashim Center’ in Jeruzalem biedt vijf activiteiten:
• Het ‘Shirat Yerushalayim’ meisjes opleidingsinstituut
• Een centrum voor Joodse studies en rehabilitatie van meisjes in risicosituaties
• Een multidisciplinair centrum voor studies en professionele training. Het professionele opleidingsinstituut / centrum biedt gecertificeerde beroepsopleidingen
Muzikale ontmoetingen, lezingen, op ‘waarden gerichte’ activiteiten en goede gesprekken op het met gras begroeide dak.
• Een speciale studiedag voor vrouwen – inclusief speciale workshops
• De ‘Zuol’a’ op het dak – een project om jongens van ultraorthodoxe huize, die gevaar lopen en in nood verkeren, te rehabiliteren. De activiteiten daar zijn vooral ’s nachts, als een alternatief voor het zwerven over straat.

Shorashim Center

Deel dit artikel

3 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-61017">
Emma Bekker
Op 25 januari 2018 om 6:00 pm uur

De spreekbeurt van rabbijn Moshe Peleg a.s. zaterdagavond in Katwijk bij Succat Yeshua om 19.30 uur, is toch op Baljuwplein 10a. Het herstel van de stormschade is sneller hersteld dan we verwachtten. Sorry voor de verwarring.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-60981">
Emma Bekker
Op 13 januari 2018 om 5:04 pm uur

De spreekbeurt van Moshe Peleg op 27 januari bij Succat Yeshua in Katwijk begint om 19.30 uur!! Shalom

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor even depth-2" id="comment-60987">
    Jack van der Tang
    Op 16 januari 2018 om 9:51 am uur

    Beste Emma, is al aangepast. Bedankt voor de tip.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel