Activiteiten


Pesach 2018 begint vrijdagavond 30 maart

Het feest van Pesach is de tweede van de door Gods ingestelde feesten en valt in de lente van het jaar. Pesach wordt gevierd ter nagedachtenis aan de uittocht van de Hebreeën uit de gevangenschap in Egypte. Tegenwoordig wordt het ook gevierd ter nagedachtenis aan de kruisiging van Yeshua als het Pesach-lam en het vergieten van Zijn bloed voor de vergeving van zonden. 

NB (21-3-2018): De inschrijving voor de Sedermaaltijd is gesloten!

“Pesach (Leviticus 23:5)

De Hebreeërs brachten 430 jaar in Egypte door als slaven, onder vreselijke omstandigheden. God hield hen altijd in het oog en riep Mozes om namens hen tot Farao te spreken en te proberen te onderhandelen over hun vrijlating. Farao weigerde hen te laten gaan tot uiteindelijk God de farao liet sterven.

God gaf Mozes opdracht de Hebreeuwse slaven te vertellen dat ze een lam zonder gebrek moesten offeren en het bloed ervan aan de deurpost van hun huizen moesten aanbrengen. Hij vertelde hen dat dit bloed de engel des doods zou buiten houden, die door Egypte zou gaan en de eerstgeborene zou doden van elk gezin dat niet het offerbloed had laten zien. Die nacht nam de engel des doods de eerstgeborene van alle Egyptenaren en Farao stond hen toe te vertrekken.

Mozes leidde toen de Hebreeërs uit Egypte. Farao en zijn legers volgden, maar God verhinderde dat de Hebreeën werden afgeslacht, door het Egyptische leger in de Rietzee te laten verdrinken.

Zo voorzag God 40 jaar lang voor Hebreeën en leerde hen niet te aanbidden zoals de Egyptenaren of de Kanaänieten, maar om Zijn zeven aangestelde feesten te vieren. De tweede van deze feesten was het Pesach, dat het verhaal vertelt van de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun ontsnapping uit Egypte.

Wat God in die uittocht uit Egypte deed, was hen ‘bevrijden’ van hun ontvoerders, hen ‘verlossen’, hen ‘heiligen’ en zij zouden dit gedenken en Hem prijzen voor Zijn liefde en genade. Dit is precies wat Yeshua deed toen God Hem stuurde om ons te bevrijden uit onze geestelijke gevangenschap. Dit moest daarom niet alleen herinnerd worden, maar elk jaar ook gevierd worden ter herinnering aan onze redding.

In de woestijn herkende Johannes Yeshua’s goddelijke doel in het vervullen van het Pesach toen hij naar Yeshua wees en zei: “Kijk, het Lam van God”, toen Hij de taak van het Pesachlam opnieuw uitvoerde, wiens bloed werd aangebracht aan de deurposten van de huizen van de Hebreeën, al die jaren daarvoor (Joh. 1:35-36).

Yeshua ontmoette Zijn discipelen om Zijn laatste Pesachmaaltijd met hen te delen, kort voor Zijn kruisiging en om deze reden zegt Paulus ons om Pesach te houden (1 Korinthiërs 5:7-8).
Pesach zal ook worden gevierd als een gedenk-feest tijdens de 1000-jarige regeringsperiode van Yeshua (Ezechiël 45:21).”

(Bron: Fathers House Sabbath Congregation, Wales – vertaling: PoF)

Deel dit artikel

4 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-61151">
Diantha Booi
Op 22 maart 2018 om 12:45 pm uur

Kunnen zij trouwens ook gewoon bij Pilar of Fire zelf betalen ?

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-61150">
Diantha Booi
Op 22 maart 2018 om 12:43 pm uur

Zou U 2 plekken willen vrij houden mijn dochter zo online betalen . Het gaat om Estrella Navarro-Lopez en Rocco Navarro . MVG Diantha Booi .

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61139">
Diantha Booi
Op 20 maart 2018 om 2:30 pm uur

Geachte ,

Ik wil graag weten of er nog plek is voor 2 personen bij de Pesach viering ?

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61141">
    Jack van der Tang
    Op 20 maart 2018 om 3:43 pm uur

    Beste Dianthe, als je je opgeeft via de website, dan kan het nog, maar we zijn al bijna aan het aantal wat we wilden hebben. Nog steeds welkom dus!

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel