Activiteiten


“Waar zijn de Tempelschatten gebleven?” Lezing DV donderdag 15 maart 2018

“Op zoek naar de schatten van het “Beit Ha Mikdash”, is de titel van een bijzondere en actuele lezing, die DV gehouden zal worden door rabbijn S. Katzman van de Ned. Israelitische Gemeente in Den Haag. De Tempelberg is weer volop in het nieuws. Het is bekend waar vroeger de Tempel stond, het is ook bekend wie de Tempel verwoest heeft, maar wat is er gebeurd met alle prachtige voorwerpen die zich in de Tempel bevonden? De Gouden Kandelaar (Menora), de heilige Ark met daarin o.a. de tabletten met de Tien Woorden, de bijzondere gewaden van de hogepriester? Zijn die ook vernietigd, of zijn ze meegenomen?

In deze lezing vertelt rabbijn Katzman (foto: www.joodsdenhaag.nl) met behulp van een visuele presentatie over wat verschillende bronnen vermelden over die schatten, en wat de vele archeologische opgravingen ons daarover kunnen vertellen.

Donderdag 15 maart, Den Haag, Kerketuinenweg 10-c. Aanvang 20.00 uur. Allen van harte welkom! Met Livestreaming.

www.joodsdenhaag.nl

(Foto bovenaan: de “Titusboog” in Rome die uitbeeldt hoe de Menorah werd weggevoerd (foto: Wikimedia Commons, Dnalor_01 (CC-BY-SA 3.0))

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel