“Op zoek naar de schatten van het “Beit Ha Mikdash”, is de titel van een bijzondere en actuele lezing, die DV gehouden zal worden door rabbijn S. Katzman van de Ned. Israelitische Gemeente in Den Haag. De Tempelberg is weer volop in het nieuws. Het is bekend waar vroeger de Tempel stond, het is ook bekend wie de Tempel verwoest heeft, maar wat is er gebeurd met alle prachtige voorwerpen die zich in de Tempel bevonden? De Gouden Kandelaar (Menora), de heilige Ark met daarin o.a. de tabletten met de Tien Woorden, de bijzondere gewaden van de hogepriester? Zijn die ook vernietigd, of zijn ze meegenomen?

In deze lezing vertelt rabbijn Katzman (foto: www.joodsdenhaag.nl) met behulp van een visuele presentatie over wat verschillende bronnen vermelden over die schatten, en wat de vele archeologische opgravingen ons daarover kunnen vertellen.

Donderdag 15 maart, Den Haag, Kerketuinenweg 10-c. Aanvang 20.00 uur. Allen van harte welkom! Met Livestreaming.

www.joodsdenhaag.nl

(Foto bovenaan: de “Titusboog” in Rome die uitbeeldt hoe de Menorah werd weggevoerd (foto: Wikimedia Commons, Dnalor_01 (CC-BY-SA 3.0))