Activiteiten


12 april Jom Hasjoa, Holocaust Herdenkingsdag

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat de Joodse staat “standvastig” blijft in het voorkomen van Iraanse agressie te midden van voortdurende bedreigingen.

“We voorkomen Iraanse activiteiten in Syrië. Dit zijn niet alleen woorden, “zei Netanyahu in zijn toespraak tijdens de Yad Vashem Holocaust Memorial dat Jom Hasjoa markeert, oftewel de Holocaust Herinneringsdag.

(Foto: Netanyahu in Griekenland, 2015-Wikimedia) “Ons beleid kan worden samengevat in drie woorden: ‘Standvastigheid tegen agressie.’ Standvastigheid over defensie, standvastigheid tegen afschrikking, standvastigheid tegen iedereen die ons dreigt te vernietigen,’ voegde Netanyahu eraan toe.

De verklaring door Netanyahu komt slechts enkele dagen nadat Israël naar verluidt een luchtaanval uitvoerde tegen een Syrische militaire basis waar Iran ook opereert. Israël heeft niet bevestigd dat het achter de luchtaanval zat, waardoor er 14 doden vielen, waaronder verschillende Iraanse militairen.

De Israëlische leider, die vaak heeft gezegd dat Iran en zijn streven naar kernwapens een existentiële bedreiging voor Israël is, zei dat recente gebeurtenissen “ons leren dat het opkomen tegen het kwade en agressie de missie is die elke generatie wordt opgelegd.”

“In de Holocaust waren we hulpeloos, weerloos en stemloos”, zei hij. ‘In werkelijkheid is onze stem helemaal niet gehoord. Vandaag hebben we een sterk land, een sterk leger en onze stem wordt gehoord onder de naties.”

Ondertussen telefoneerde Netanyahu woensdag met de Russische president Vladimir Poetin, waar de Israëlische leider blijkbaar de houding van Israël herhaalde dat Iran niet zal worden toegestaan ​​voet aan de grond te krijgen in Syrië.

“De premier herhaalde dat Israël Iran niet zal toestaan ​​om een ​​militaire aanwezigheid in Syrië te vestigen,” zei het kabinet van de premier in een verklaring.

bron: JNS

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel