Activiteiten


Concert James Block donderdagavond 7 juni 2018

Op donderdag 7 juni 2018 zal D.V. zanger James Block uit Israël onze gast zijn. James’ passie is om met name de Psalmen en andere Schriften terug te zien in onze persoonlijke en gezamenlijke aanbidding zoals het was in de tijd van koning David. 

(foto: James Block – shalomyisrael.com)

Ook heeft James een sterk verlangen dat gelovigen over de hele wereld de ongelooflijke betekenis van Jeruzalem beginnen te zien, niet alleen in het verleden, maar ook de centrale rol die de stad speelt in het herstelproces dat we nu zien gebeuren. Hij wil graag alle gelovigen in verbinding zien komen met het Land Israel en Jeruzalem, de stad van Elohim, onze Vader, waar Hij ook door Zijn Feesten onze geest wil vernieuwen en verfrissen.

James Block komt oorspronkelijk uit Canada maar is een aantal jaren geleden naar Israël verhuisd, waar hij trouwde met de Israëlische Liz. Ze wonen in Jeruzalem en schrijven samen aanbiddingsliederen en muziek, waarmee ze ons willen zegenen en inspireren. (Psalm 128:5).

Donderdagavond 7 juni, aanvang 20.00 uur. Allen van harte uitgenodigd! Zeer aanbevolen, deze mooie aanbiddingsmuziek.

Den Haag, Kerketuinenweg 10-C, 2544 CW Den Haag

Download hier een poster

Beluister hier zijn muziek:
https://www.selahmusic.org/
en bv hier:
http://www.youtube.com/watch?v=X29vA6LDHZg

(foto: James en Liz Block – shalomyisrael.com)

James schrijft op zijn website over het (opnieuw) zingen van de Psalmen:
“Als we trouw blijven aan de tekst, is er geen plaats voor vervangingstheologie. Er is één algemene naam voor alle mensen van Elohim. Koning David en andere schrijvers van de Psalmen spreken steeds weer tot Israël omdat Israël een meer accurate naam is voor wie we zijn als we de Elohim (God) van de Schriften geloven en gehoorzamen. Ons identificeren als Israël helpt ons om het grotere geheel buiten onze eigen werelden te zien en ons te verbinden met het collectieve lichaam waar we deel van uitmaken.

Als het gaat om de naam van onze Vader, is het zo belangrijk dat we Zijn Naam beginnen zingen in onze eredienst omdat het een gezonde emotionele band van liefde en genegenheid met die naam ontwikkelt, in plaats van namen als ‘God’ en de ‘HEER’ die door de mens gemaakte titels zijn, die niet in de originele geschriften voorkomen en die Hem niet duidelijk van andere goden onderscheiden.

Het herstellen van de Psalmen gaat ook over het herstellen van Jeruzalem tot ‘onze hoogste vreugde’ (Psalm 137: 6). Aanbidding in Jeruzalem is een van de krachtigste en meest profetische dingen die een gelovige kan ervaren, vooral tijdens de vastgestelde feestdagen (Pesach, Sjavoeot (Pinksteren) en Soekot (Loofhuttenfeest)). De ware betekenis van Jeruzalem is al tweeduizend jaar buiten beeld, maar ik geloof dat Jeruzalem in onze generatie opnieuw het centrum van aanbidding, creativiteit, licht (Psalm 50: 2) en wijsheid zal zijn zoals het was in de tijd van koning David. Jeruzalem moet de bron van inspiratie en vreugde zijn voor de hele aarde (Psalm 48: 2) want het is hier dat Elohim Zijn naam voor altijd heeft gevestigd (2 Kronieken 7:16) en het is vanaf hier dat Hij Zijn Koninkrijk zal vestigen op Aarde (Jer 3:17). De Psalmen wijzen ons duidelijk terug naar Jeruzalem.”

https://www.selahmusic.org/

Op 2 juni 2018 treedt hij ook op in Katwijk, en op 6 juni in Apeldoorn.
(info: corneliaklaus777@gmail.com)

Deel dit artikel

2 reacties

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61186">
Wilma Kuiper
Op 24 april 2018 om 10:12 pm uur

7 juni 2018 concert met James Block, maar in welke plaats? Dat kan ik niet ontdekken. Maar misschien zie ik iets over het hoofd?

mvrgr.

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61193">
    Jack van der Tang
    Op 26 april 2018 om 9:35 am uur

    Beste Wilma, We gaan het duidelijker vermelden. Maar het is bij Pillar of Fire in Den Haag.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel