Activiteiten


Foto’s felicitatiebijeenkomst in Den Haag op 15 mei 2018

Op dinsdagochtend 15 mei j.l is door Pillar of Fire en Christenen voor Israël een openbare felicitatiebijeenkomst voor Israël in Den Haag georganiseerd. Middels korte toespraken en het uitdelen van stukjes van twee enorme taarten werd aandacht worden besteed aan de 70e verjaardag van de staat Israël.

Hieronder een foto-impressie!

Onderaan de foto’s staan ook twee filmpjes van de toespraken van ambassadeur Shir-On, opperrabbijn Jacobs en Kees v.d. Staaij (SGP).

Zeker ruim 100 mensen waren aanwezig bij deze feestelijke en enigszins ludieke felicitatie-actie voor het 70-jarige Israël.

Het gebeuren werd begeleid door prachtig zonnig weer. Na een inleidend woord van welkom door Roger van Oordt (directeur Christenen voor Israel), werd er gesproken door achtereenvolgens opperrabbijn Jacobs, Kees vd Staaij (SGP), Gert-Jan Segers (CU), en de ambassadeur van Israel, Z.E. Aviv Shir-On. Ook Joël Voordewind (CU) was erbij aanwezig.

Door de cateraar waren twee prachtige, zeer grote taarten gemaakt, waar ongeveer 1800 stukjes van gesneden konden worden.

Na de sprekers en het spontane zingen van enkele liederen als felicitatie, werd een van de taarten gezamenlijk aangesneden door Cees vd Horst (voorzitter Pillar of Fire), Z.E. ambassadeur Shir-On en Roger van Oordt (directeur Christenen voor Israel). Tegelijk werd er op sjofars geblazen.

Nadat alle aanwezigen van de taart genoten hadden, werd door een aantal het gebak uitgedeeld aan voorbijgangers en indien mogelijk aan Kamerleden en fractiemedewerkers. Hierbij ontstonden soms mooie gesprekken, waarbij de intentie was om vooral de jubilerende staat Israel positief voor het voetlicht te brengen.

Eveneens is door Cees van der Horst bij het Ministerie van Algemene Zaken taart afgeleverd voor de medewerkers van minister-president Mark Rutte.
Het gebak is later uitgedeeld bij het Joods Woonzorgcentrum het Mr. Visserhuis in Den Haag, en bij een aantal locaties van het Leger des Heils.

De beide taarten waren beschikbaar gesteld door cateraar Willem de Boer Food & Events uit Emmeloord. Tevens verzorgden zij de gehele catering bij het gebeuren op het Plein.

Al met al een warme en feestelijke bijeenkomst, waarbij de relaties tussen Nederland en Israel, en vandaag speciaal de relaties tussen Israel en christenen in Nederland centraal stond! (Inmiddels heeft ook Breaking Israel News deze actie gemeld, zie hier)

“De Heer zegt: “Juich van vreugde, wees blij! Zing een vrolijk lied over Israël, het belangrijkste volk op aarde. Laat horen dat je blij bent, en roep: ‘Israël is niet verdwenen. De Heer heeft zijn volk gered!’ ’’ Jeremia 31: 7 (BGT)

Israel70-Taart_Plein_FB_01 from Pillar of Fire on Vimeo.

Israel70-Taart_Plein_FB_02 from Pillar of Fire on Vimeo.

Deel dit artikel

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-61214">
a.matze
Op 12 mei 2018 om 8:57 am uur

wij willen graag bij dit feest zijn , we komen met 2 personen naar Den Haag, Arie en Nel Matze…
Sjabbat Sjalom ..

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel