Activiteiten


Interesse in een bijzondere wandeling in de oude stad Jeruzalem o.l.v. een rabbijn?

Rabbijn Chaim Eisen  is de oprichter en decaan van de Yeshivath Sharashim, een onderwijsorganisatie in Jeruzalem. Hij geeft onderwijs (via internet) “voor deelnemers over de hele wereld – zowel voor Joodse als niet-Joodse mensen die op zoek zijn naar God en Zijn woord – om tot een dieper verstaan te komen van de Hebreeuwse Bijbel en andere godsdienstige klassiekers. De lessen worden gegeven in live en interactieve video sessies met de bedoeling om door te dringen in de betekenis van de originele tekst voor iedereen die streeft naar kennis op een dieper niveau van Gods eerste en vroegste openbaringen aan de mensheid.” Regelmatig worden via internet interactieve (vraag en antwoord) sessies gehouden. De ene keer is de voertaal alleen Engels, de andere keer wordt er vertaling in het Nederlands verzorgd.

Rabbijn Eisen heeft een missie en visie voor het bouwen van bruggen tussen Jood en Christen. Een kerntekst is hierbij Amos 8:11, waar de profeet spreekt over “een honger en dorst naar de Woorden Gods” die God zou zenden in de laatste dagen. Rabbijn Eisen ziet deze honger en dorst overal in de wereld. Ook ziet hij een groeiende toenadering tussen Jood en Christen, nu steeds meer kerkgemeenschappen afstand doen van de vervangingstheologie. Hij gelooft in de gezamenlijke opdracht van Jood en Christen tot het bijdragen aan het “herstel van de wereld”. Hierbij weet hij zich in het bijzonder geïnspireerd door Zacharia 8:23: ‘En dit zegt de HEER van de hemelse machten: Als die tijd is gekomen, zullen tien mannen uit volken met verschillende talen een Joodse man bij de slip van zijn mantel grijpen met de woorden: Wij willen ons bij u aansluiten, want we hebben gehoord dat God bij u is.’

Daarbij hebben Jood en Christen beide een zeer waardevolle bijdrage. Ook heeft hij oog voor de verschillen en hij roept op tot een wederzijdse respectvolle ontmoeting en samenwerking, samen op weg gaand naar de komst van de Messias.

Daarnaast geeft rabbijn Eisen op aanvraag als stadsgids rondleidingen door Jeruzalem, onder de titel “Return to Roots”. Over de “terugkeer naar de wortels en terug naar Huis – naar onze Vader en naar Jeruzalem”. Kernteksten hierbij zijn Jesaja 2:1,2, Jesaja 56:1,6,7,8, Zach. 8:20-23, Zefanja 3:9 en 1 Sam. 7:15-17.

In de afgebeelde brochure (Engelstalig) worden de onderdelen van de stadstour aangegeven (“Holy City Tour”) en legt hij ook de context en het doel van bovengenoemde missie uit. Jack en Inge van der Tang bevelen deze stadstour met rabbijn Eisen persoonlijk graag aan! (Er wordt geen vaste prijs gehanteerd voor de tour, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.)

(NB. de brochure is bij ons beperkt verkrijgbaar, mocht u er eentje toegezonden willen hebben, mail dan naar secretariaat@pillaroffire.nl. Tevens hebben we korte Nederlandstalige versies, zie afbeelding. Geef svp aan welke u wilt.)

Meer info: http://yeshivathsharashim.org/nl/de-visie

Voor een interview met Chaim Eisen uit 2016, klik hier.

Link naar videostudie:
http://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=lj52KXhMat8

Wilt u in contact komen met rabbijn Chaim Eisen:

contactformulier

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel