Activiteiten


Oproep: Dag van Gebed voor terugkeer van Hadar Goldin en Oron Shaul, 23 sept. 2018

Op zondag 23 september a.s. wordt een internationale Dag van Gebed gehouden om een historisch onrecht te corrigeren. Partners over de hele wereld zullen samen in verenigd gebed in gemeentes, kerken, gemeenschappen en organisaties bijeenkomen voor gebed voor de spoedige teruggave van de lichamen van de Israëlische soldaten Hadar Goldin en Oron Shaul. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vergadert op dinsdag 25 september. Pillar of Fire ondersteunt deze Internationale Dag van Gebed. (Foto: Hadar Goldin (L) en Oron Shaul. Credit: Facebook)

Hadar Goldin, een luitenant van de Givati Brigade van het IDF, was 23 jaar toen hij werd vermoord en zijn lichaam werd ontvoerd door Hamasterroristen naar Gaza tijdens Operation Protective Edge (operatie beschermende rand) in 2014. Twee uur na het ingaan van een VN-mandaat tot een staakt-het-vuren, overvielen Hamasterroristen drie Israëlische soldaten in een hinderlaag, waarbij ook Hadar Goldin werd getroffen. Hadar werd door een tunnel terug naar Gaza meegesleurd.
Oron Shaul, een stafonderofficier in de Golani Brigade, was 20 jaar oud toen hij werd gedood tijdens Operation Protective Edge in 2014. Zijn dood trok internationale aandacht toen Hamas aankondigde dat zijn lichaam meegenomen was en later toen Hamas de vrijlating van terroristen eiste in ruil voor de teruggave van het lichaam van Oron aan zijn familie.

Hamas blijft de lichamen van Hadar en Oron vasthouden, en dit is in strijd met het Internationaal Humanitaire Recht. Dit verschrikkelijke onrecht moet eindigen! De wereld moet ons gebed horen!
Wij roepen u op om te zondag 23 september speciaal te bidden voor de terugkeer van de lichamen van Hadar Goldin en Oron Shaul, zodat zij in hun geliefde vaderland worden begraven.

DOE MEE, NEEM DEEL, HANDEL!”

Gemeente Shamar zal hier aandacht aan besteden tijdens hun samenkomst op zaterdag 22 september.

Nagekomen bericht: u kunt ook deze petitie tekenen:

De Goldin Ring Petitie – Breng onze zonen thuis
https://www.petities.com/de_goldin_ring_petitie_-_breng_onze_zonen_thuis

Binnenkort zal een interview met Leah Goldin, de moeder van Hadar Goldin, uitgezonden worden op RadioIsrael.nl (in het programma Ma Nishma, op woensdagavond 21.00 uur. Houdt de website in de gaten!)

Voor achtergrondinformatie over dit initiatief (Engels):

http://thejewishlink.com/christian-world-asked-to-join-international-prayer-day-for-hadar-goldin-and-oron-shaul/

https://israel365news.com/325650/christians-join-prayer-idf-mias/

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel