Activiteiten


Tour Moshe Rothchild – Den Haag 22 november 2018

Rabbi Moshe Rothchild is een Amerikaanse rabbi die in 2009 naar Israel verhuisde. Hij is de oprichter en directeur van de Global Israel Alliance, een educatieve organisatie waarin Joodse mensen en Christenen samenwerken om Israel te versterken. Moshe is ook betrokken bij Heart for Zion, de organisatie achter onder meer het Ahava Village for Children & Youth en het Bnai Zion Medical Center. Ook is hij een geaccrediteerde Israëlische gids die graag toeristen rondleidt en vertelt over de geschiedenis en de schoonheid van het land. Hij reist de wereld over om voor groepen christenen te spreken, en vertegenwoordigt een bijzonder Israëlisch kinderhuis, het Ahava Youth Village. In november komt hij een aantal dagen naar Nederland. Tijdens de avonden zal er een korte video van dit kinderhuis getoond worden met haar bijzondere achtergrond en haar ontstaan.

“Ik heb nog nooit een christen ontmoet!”
Middels zijn organisatie heeft Moshe de afgelopen acht jaar gewerkt aan het bouwen van bruggen tussen christenen en Israël. Hij nodigt voorgangers uit naar Israel te komen voor een gratis rondreis.

“Hoe is het mogelijk dat iemand opgroeit in de Verenigde Staten, en op 41-jarige leeftijd nog nooit een gesprek heeft gevoerd met een christen?

Rabbi Moshe heeft een fascinerend verhaal te vertellen, dat je zal verbazen. Totdat hij 41 was, had nog nooit een christen gesproken, en ironisch genoeg veranderde dat allemaal, toen hij negen jaar geleden van de VS naar Israël verhuisde. Nadat hij in Israël kwam wonen, ontmoette hij voor het eerst een christen!

Zijn emotionele en inspirerende verhaal is heel persoonlijk, maar eigenlijk is het ook hét verhaal van de relatie tussen christenen en Joden, van de afgelopen eeuwen. In zijn spreken weeft hij de Bijbel, zijn persoonlijke verhaal én zijn geweldige gevoel voor humor samen, tot het verhaal van zijn levensreis.

Al vroeg in zijn loopbaan werd rabbi Rothchild verkozen tot New Yorks grappigste rabbijn (en er zijn veel rabbijnen in New York!). Hij speelt gitaar, en was ooit een marathonloper. Vandaag de dag woont hij met zijn vrouw en vier kinderen in Efrat, een prachtig stadje ten zuiden van Bethlehem.

Hij vertegenwoordigt ook Ahava Youth Village, een bijzondere instelling voor kinderen die uit huis moesten worden geplaatst, wegens fysiek, seksueel of psychologisch misbruik.

Maandagavond 19 november: Het Kruispunt, Zilverschoon 113, 7322 GK Apeldoorn. (https://mg-bracha.nl/)

Dinsdag 20 november spreekt rabbi Moshe bij Christenen voor Israel in Nijkerk (organisatie: CvI).

Woensdag 21 november spreekt hij in Buitenpost, Marconistraat 5, 9285 WG  (gebouw van de Christengemeente, het Lichtbaken). Aanvang 19.30 uur.

Op donderdagavond 22 november hopen wij rabbi Moshe als spreker bij ons te verwelkomen.
Locatie: Den Haag, Kerketuinenweg 10-c. Met Livestreaming.
Aanvang 20.00 uur. Allen van harte welkom!

(foto: Moshe en Jack van der Tang tijdens een recente ontmoeting)

Moshe’s werk als gids: zie hier

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel