In de centrale Israëlische stad Lod, niet ver van de luchthaven Ben Gurion, bevindt zich een dagcentrum voor ouderen (waar tegenwoordig veel Holocaustoverlevenden komen). Ze komen om 8 uur ’s morgens en gaan weer rond 13 uur, en hun dagen zijn vol met activiteiten die afgestemd zijn op hun leeftijd en mogelijkheden.

Ze krijgen ook een warme maaltijd geserveerd. Dat is echter niet inclusief feestelijk eten, noch een feestelijke viering. Dat zit niet in het budget. Zouden  Holocaustoverlevenden het zonder de feestelijke hapjes van deze decembervakantie moeten stellen?

Dankzij u kon Israel Relief Aid actie ondernemen en een passend evenement voor hen organiseren: met entertainende zangers, dans uitgevoerd door kinderen, soefganiot (jam donuts voor Chanoeka) en latkes (cakes met gebakken aardappel en ui).

Het was een vreugdevolle tijd van geluk, vreugde, plezier, speciale traktaties en een gezamenlijke viering. Dankzij vrienden zoals u werden de levens van veel mensen opgefleurd terwijl ze genoten van het eten en de entertainment. Samen hebben we deze overlevenden getroost!

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief-december 2018)