Activiteiten


Een speciale traktatie voor het Chanoeka-feest

In de centrale Israëlische stad Lod, niet ver van de luchthaven Ben Gurion, bevindt zich een dagcentrum voor ouderen (waar tegenwoordig veel Holocaustoverlevenden komen). Ze komen om 8 uur ’s morgens en gaan weer rond 13 uur, en hun dagen zijn vol met activiteiten die afgestemd zijn op hun leeftijd en mogelijkheden.

Ze krijgen ook een warme maaltijd geserveerd. Dat is echter niet inclusief feestelijk eten, noch een feestelijke viering. Dat zit niet in het budget. Zouden  Holocaustoverlevenden het zonder de feestelijke hapjes van deze decembervakantie moeten stellen?

Dankzij u kon Israel Relief Aid actie ondernemen en een passend evenement voor hen organiseren: met entertainende zangers, dans uitgevoerd door kinderen, soefganiot (jam donuts voor Chanoeka) en latkes (cakes met gebakken aardappel en ui).

Het was een vreugdevolle tijd van geluk, vreugde, plezier, speciale traktaties en een gezamenlijke viering. Dankzij vrienden zoals u werden de levens van veel mensen opgefleurd terwijl ze genoten van het eten en de entertainment. Samen hebben we deze overlevenden getroost!

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief-december 2018)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel