Activiteiten


Analyse: Hoe Iran zich voorbereidt voor de vernietiging van Israël

De Iraniërs verbergen niet langer wat hun plan is voor het Midden-Oosten en voor Israël in het bijzonder. Irans zogenaamde gematigde voorzitter Hassan Rouhani bestempelde Israël vorige week als “een kankertumor” en beweerde, dat het land een “nep-regime” was, dat door de westerse landen opgericht was. Rouhani voerde ook aan, dat Israël “het Westen volledig gehoorzaamde in regionale kwesties” en zei dat het land de (niet-bestaande) “historische natie Palestina” had “vermoord en verdreven”. Hij riep de islamitische landen op om “een gezamenlijke strijdmacht” tegen Israël en de Verenigde Staten te creëren om de slag tegen “criminelen” te winnen.

Yochanan Visser, 26 nov. 2018 (foto: Hassan Rouhani in Shiraz – Wikimedia-Mahmoud Hosseini)

Het was de eerste keer, dat de Iraanse president zulke krachtige taal gebruikte om Israël zwart te maken en zijn opmerkingen lokten een scherpe reactie van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu uit, die zaterdagavond waarschuwde dat “Israel heel goed weet hoe het land zich moet verdedigen tegen het moorddadige regime in Iran.”

Netanyahu riep ook “de volkeren van de wereld” op om mee te doen met de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran, en zei dat de Islamitische Republiek ook voor hen een bedreiging was.

Zondag sloot de Iraanse Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei zich aan bij de hernieuwde woordenoorlog tegen Israël.

De Iraanse leider beweerde dat “het zionistische regime duidelijk zwakker is dan 10 of 20 jaar geleden” en pochte, dat Hamas en Hezbollah de IDF versloegen tijdens de oorlogen in 2005, 2008 en 2014, zowel als twee weken geleden tijdens wat hij noemde “de tweedaagse oorlog” toen Iran de Palestijnse terreurgroeperingen blijkbaar bevolen zou hebben zuid-Israel zwaar onder vuur te nemen met 460 raketten.

De Europese Unie veroordeelde Rouhani’s opmerking “kankertumor” in een zeldzame blijk van solidariteit met Israël vervolgens als “volstrekt onaanvaardbaar” en verklaarde dat zij zich bleef inzetten voor de veiligheid van Israël, maar (de EU) deed niet mee aan de nieuwe sancties tegen Iran.

“De Europese Unie herhaalt haar fundamentele verplichting aan de veiligheid van Israël, ook ten aanzien van al aanwezige en zich ontwikkelende bedreigingen in de regio”, luidt een deel van de verklaring van de EU.

Zoals uit het volgende zal blijken, blijven de volken van de wereld er verre van om mee te doen aan het Amerikaanse sanctiebeleid tegen Iran en zijn ongevoelig voor ontwikkelingen die bewijzen, dat Iran gestaag werkt aan een vernietigingsoorlog tegen Israël.

De EU bijvoorbeeld, heeft alles gedaan om het mogelijk te maken dat Europese bedrijven zaken kunnen blijven doen met Iran en heeft zelfs een “Blokkadestatuut” aangepast ter bescherming van Europese bedrijven tegen Amerikaanse strafmaatregelen in het nieuwe sanctiebeleid.

Daarnaast heeft de EU een conferentie met de overgebleven deelnemers aan de nucleaire overeenkomst uit 2015 georganiseerd, die bedoeld was om “praktische oplossingen te vinden om normalisering van de handel en economische betrekkingen met Iran te handhaven.”

Dit hielp blijkbaar, want de Europese handel met Iran steeg in 2018 met 7,5 procent.

Sommige Aziatische landen proberen ook de Iraanse economie te helpen nu de regering Trump nieuwe sancties heeft opgelegd om de Iraanse olie-export af te brokkelen.

India bijvoorbeeld, verdubbelde de olie-invoer uit Iran in oktober. De waarde van deze invoer bedraagt momenteel constant $1,42 miljard, terwijl de Iraanse olie-export naar het Aziatische land steeg met maar liefst 38 procent in het jaar 2018.

China heeft bovendien haar olie-invoer uit Iran hervat na verkregen ontheffing van de VS, die de val van de olieprijzen veroorzaakten, nadat ze met 20 procent stegen in het begin van November.

Iran vordert inmiddels gestaag met haar plan om Israël te confronteren met een drie-fronten-oorlog en Syrië over te nemen.

Het regime in Teheran gaat door met het smokkelen van zware wapens naar Hamas en de Islamitische Jihad in de Gazastrook

Israëlische en Koeweitse media meldden zaterdag, dat de Wilayat Sinaï-tak van IS (Islamitische Staat) beslag had gelegd op een Iraanse verscheping van Kornet antitankraketten en ander GPS-geleid wapentuig bestemd voor de Gazastrook.

Hamas gebruikte een Kornet-raket om een Israëlische bus mee te beschieten, die zojuist een groep van 50 IDF-soldaten naar de grens met Gaza had overgebracht aan het begin van de raketaanval, die twee weken geleden bijna een nieuwe oorlog tussen Israël en de Palestijnse terreurgroepen in Gaza veroorzaakte.

De IS-commandanten in de Sinaï weigeren de wapens, die ook kunnen worden gebruikt tegen Israël, over te dragen. Wilayat Sinaï schoot vorige week naar een IDF-grenspatrouille.

Dan is er nog Syrië waar Iran en Hezbollah samen met het regime van de Syrische dictator Bashar al-Assad de demografische situatie langs de grens met Israël veranderen als voorbereiding voor een toekomstige oorlog met de Joodse staat.

Het Midden-Oosten Media Research Instituut (MEMRI) publiceerde juist een rapport, dat de stille etnische zuivering vastlegt van de Soennitische Arabieren in zuidelijk Syrië, waar het Assad-regime de verschillende rebellengroepen dwong zogenaamde overeenkomsten ter verzoening af te sluiten.

Op grond van deze overeenkomsten werden Soennitische rebellen uit hun huizen verdreven en overgebracht naar de overwegend Soennitische provincie Idlib in noord-Syrië terwijl anderen die bleven, één voor één door het Assad-regime worden vermoord.

Assad heeft Syrisch burgerschap verleend aan duizenden Iraniërs en sjiieten uit Pakistan en Afghanistan, die naast het Syrische leger vochten tijdens de gevechten die het voortbestaan van het regime van de meedogenloze dictator veilig stelden en die zich in zuidelijk Syrië willen vestigen.

De Syrische nieuwssite Zamanalwsl beweerde, dat de Syrische regering 200.000 paspoorten heeft uitgegeven aan leden van het Iraanse Revolutionaire Garde Corps (IRGC) en andere sjiitische strijders en hun gezinnen.

Zamanalwsl meldde dat de maatregel was gericht op “toekenning van juridische status aan de buitenlandse milities, die het mogelijk zou maken om in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van hun doeltreffendheid.”

Het Libanese persagentschap Al-Nahar melddelater, dat het aantal Syrische identiteitskaarten aan Iraanse, Afghaanse en Pakistaanse sjiieten 2 miljoen bedroeg. Bijna allemaal waren ze lid van de IRGC of Hezbollah, volgens MEMRI.

MEMRI zegt dat de maatregel “in strijd was met de afspraken tussen Israël en Rusland dit jaar, volgens welke de Iraanse en sjiitische strijdkrachten zich moeten terugtrekken uit het zuiden van Syrië. De uitgifte van identiteitskaarten aan deze strijders kan bedoeld zijn om hen in staat te stellen daar, ogenschijnlijk zonder overtreding van de afspraken, te blijven.”

Een ander MEMRI verslag documenteert de voortdurende toename van Hezbollah in zuidwest-Syrië, waar de door Iran gesteunde terreurorganisatie in het bezit is van ongeveer 140.000 raketten, tientallen bases, trainingskampen en ondergrondse militaire faciliteiten, terwijl de organisatie het grensgebied tussen Syrië en Libanon bestuurt.

De Iraniërs verbergen niet langer wat hun plan is voor het Midden-Oosten en voor Israël in het bijzonder.

Hussein Salami, de plaatsvervangend commandant van het IRGC zei dit weekeinde, dat Basij-milities van de IRGC zich “over de regio verspreiden” en dat de Palestijnse Arabieren zowel als Syriërs, Irakezen en Jemenieten “de Basij gebruiken als rolmodel, teneinde hen in staat te stellen om de overwinning te behalen over de Takfiri-vijand en om de complotten van Israël, de VS en al-Saud te verijdelen.” (De VS, Israel en Saudi-Arabie zouden werken aan een nieuw vredesplan voor de regio – PoF.)

“We zijn vandaag de dag zo krachtig geworden, dat we ons land zowel tegen een invasie kunnen verdedigen alsook de vijand, indien noodzakelijk, op kunnen jagen en onvermijdelijk een onvergetelijke nederlaag kunnen toebrengen”, blufte Salami tijdens dezelfde toespraak.

De IDF bereidt zich ondertussen voor op een oorlog op meerdere fronten nu duidelijk is geworden, dat de internationale gemeenschap, met uitzondering van de VS, niets zal doen om de opmars van Iraanse strijdkrachten naar de Israëlische grenzen via Syrië te dwarsbomen.

De Commandobrigade van de IDF begon recent op grote schaal een tiendaagse oefening voor het tegelijk tegen Hezbollah, Hamas en anderen slag te leveren.

Bron: www.israelnationalnews.com

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel