Activiteiten


Dankwoord Jo Kaplan

2018 is een geweldig jaar geweest van een gezamenlijk partnerschap met u in het transformeren van levens van mensen in nood in Israël en het brengen van zegen voor kinderen, volwassenen en gezinnen.

1 Januari 2019

Jo Kaplan schrijft: “Dit jaar is het netwerk van hulpcentra sterker op ons aangewezen om de voorraden open te houden. Daarbij zijn ze onze ‘uitgestoken handen’ die naar Israëli’s in hun omgeving, in het leggen van relaties en het helpen zich vestigen van immigranten, voor de lange termijn in hun nieuwe thuisland. Via deze hulpcentra en instellingen bereiken we ook bijna elke behoeftige sector van de bevolking.

Terwijl de containers blijven binnenkomen, werden onze directe manieren van distributie ingezet voor supersnelle verspreiding van de hulp. Enorme zeecontainers worden binnen enkele uren naar locaties verspreid over het hele land!

Andrew en Natalie emigreerden dit jaar naar Israël, maar kwamen erachter dat het financieel moeilijker was dan ze dachten. Ze hadden hulp nodig. Nadat ze een van onze netwerkhulpcentra hadden gevonden, ontvingen ze kleding en huishoudelijke artikelen die ze nodig hadden en ze zeiden dat ze nooit eerder zo’n liefdevolle zorg hadden ontvangen als nu. Ze zijn nu goede vrienden geworden met de managers en hebben zich aangesloten bij de ‘vrolijke gemeenschap’ van het hulpcentrum, vrienden geworden met goede mensen, vrijwilligerswerk gedaan in het centrum en anderen in nood geholpen. Dat is de reden waarom onze grote hulpinfrastructuur bestaat. Er gaat niets boven het geweldige gevoel van het helpen van mensen en Israël!

We hebben onze belofte aan u voortgezet in 2018 om geen donorfondsen te verspillen aan het bouwen van een imperium hier in Israël, om geen tienduizenden dollars te besteden aan een duur gebouw, onroerendgoedbelasting, auto’s, verzekeringen en al het andere. Donor-ethiek staat voorop. Door dit te doen, konden we honderdduizenden dollars aan hulp aan Israël brengen en in het afgelopen jaar 12 hulpevenementen houden in verschillende steden in Israël.

We hebben de levens van nieuwe immigranten geraakt in Israël, de Ethiopische gemeenschap, Arabische Israëli’s, daklozen, alleenstaande ouders, gehandicapten, holocaustoverlevenden, kansarme gezinnen en meer. Het is altijd geweldig en geeft zoveel voldoening, en we geven u een groot applaus voor uw aandeel hierin!

In 2019 hebben we een reeks hulpevenementen gepland, hulp aan het door oorlog verscheurde Sderot, voedsel aan verarmde Israëliërs, het helpen van wezen en gehandicapte jongeren, het zegenen van weduwen, schoolbenodigdheden verstrekken aan behoeftige kinderen, feestelijke maaltijden en andere hulp voor Holocaustoverlevenden, het daklozen voeden, en meer. Israel Relief Aid is en blijft uw ‘armen’ hier in Israël, voor humanitaire hulp aan de natie Israël.

We hopen dat het lezen van dit EindeJaarrapport (PDF, 12 pagina’s) u zal bemoedigen!”

Jo Kaplan – CEO Israel Relief Aid

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel