Wat doen de 30% van de Israëlische kinderen in armoede om het warm te houden in de winter? Jassen in Israël kosten elk 250-600 ILS in het winkelcentrum! De Israëlische winters zijn erg koud, met sterke, kille winden, mist en regen, zoals we nu meemaken. In het noorden betekenen Israëlische winters sneeuw. De kinderen worden groot en de jas van vorig jaar past niet meer. Dat is de reden waarom we voor de periode 7-26 januari warme kleding inzamelen voor mensen in armoede en voor daklozen (vooral in Tel Aviv en Haifa). We willen graag winterlaarzen, hoeden, handschoenen, sjaals, gebreide dekens, baby-dekens, beddengoed, dikke beddenspreien, dekbedovertrekken en alle soorten warm linnengoed meenemen. Met uw hulp zullen Israëlische kinderen die onder de armoedegrens leven, deze winter warm zijn. Kunnen we op u rekenen?

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief-januari 2019)