Activiteiten


Zijn de behoeften in Israël “echt”?

In het Haifa-hulpcentrum werden honderden dozen met kleding van Israel Relief Aid op tafels gezet en het bericht erover werd uitgestuurd naar de Oekraïense Israëliërs in Haifa (nieuwe immigranten en degenen die hier al een tijdje zijn, maar het nog steeds moeilijk hebben).

Dit is wat er gebeurde. De kledingtafels werden overspoeld door mensen die lopend waren gekomen en de bus hadden genomen om bij het uitdelen te komen.

Na 17 jaar Israëliërs te hebben geholpen, blijft de behoefte bestaan.
We hebben de mogelijkheid om nog een container met kleding naar Israël te verzenden. Zullen we het doen? Werkt u met ons samen om te helpen aan deze basisbehoefte aan kleding voor Israëlische gezinnen te voldoen? Ja, de behoefte is nog steeds groot. Laten we dit doen!

Een onverwacht geschenk

Dit is Sharon (in de blauwe ziekenhuisjas), een alleenstaande moeder die afkomstig is uit Tel Aviv. Ze heeft geen familie die haar steunde tijdens haar zwangerschap en de geboorte van haar baby. In het ziekenhuis voelde Sharon zich intens alleen en ze vroeg zich af hoe ze aan geld kwam om haar kind op te voeden.

Het zijn alleenstaande moeders zoals Sharon, van het zuiden van Israël (de Negev-woestijn) helemaal tot aan Eilat in het zuidelijkste puntje van het land, die Hendrika in het Eilat Yoseftal Hospital opzoekt om ze te bemoedigen.

Hendrika bracht geschonken luiers, babykleren en “mentale ondersteuning” voor Sharon mee. Er werd meteen vriendschap gesloten.

De containers van Israel Relief Aid bevatten vaak heel veel luiers, babydoekjes en nieuwe en soms schattige, nauwelijks gedragen tweedehands babykleding. Hendrika is een van de vele ontvangers van deze benodigde babyspullen.

We willen graag weer een container met deze luiers en babybenodigdheden binnenbrengen en al deze hulpcentra bevoorraad houden, die voor nieuwe moeders in nood zorgen. We nodigen u uit om te helpen.

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief-januari 2019)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel