Activiteiten


De belangrijkste reis van hun leven

Israel Relief Aid organiseerde in samenwerking met het hulpcentrum Rishon LeZion een rondleiding door Jeruzalem, inclusief een warme lunch en toegangsprijzen voor een buslading van verarmde Israëliërs die anders nooit zouden kunnen gaan. Een belangrijke stop was een bezoek aan het Bible Lands Museum, met een gids die de geschiedenis van de tentoonstellingen toelichtte.

In deze groep van 16 waren er 6 Holocaust overlevenden en enkele gehandicapten en weduwen. De oudste bezoekers was 93 jaar oud.

Zichzelf ziend in relatie tot het verleden, heden en voorzegde toekomst van het land Israël, werden ze opgebouwd door historische tentoonstellingen en geschriften waarvan ze nooit hadden gehoord of wisten dat ze bestonden. Het had de belangstelling van alle bezoekers en ze namen verder leesmateriaal en boeken mee met betrekking tot verschillende tijdsperioden van Israël en het volk.

Daarna kreeg de groep een warme maaltijd in een café in Jeruzalem en besprak wat ze zagen.
Sommige van deze verarmde Israëli’s gingen waarschijnlijk alleen mee op deze trip voor de maaltijd of om uit hun vier muren te komen, maar ze kregen openbaringen waar ze de rest van hun leven over zullen praten en nadenken.

Bedankt, vrienden, voor het zegenen van deze Israëli’s!

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief maart 2019)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel