Activiteiten


Israel: De noden van een democratie

Wie komen er bij de de hulpcentra in Israël? Mensen die geen geld hebben om warme kleding, kinderkleding of werkkleding te bemachtigen. Joden, Arabieren, Christenen en Druzen. Een hulpcentrum is een plaats van persoonlijke waardigheid waar mensen als mens welkom zijn. Er is geen onderlinge strijd tussen “klanten”. Dit zijn plaatsen van vrede, vreugde en dankbaarheid.

Een van onze directeuren, David, vertelde me eens over Auschwitz, in het delen van brood in de uitgehongerde getto’s, zou iemand eerst iemands religie hebben gevraagd om te beslissen of hij ze een stuk van het magere brood zou geven, of ze zou laten verhongeren? Nee! Uitgehongerde mensen zijn allemaal hetzelfde – menselijke wezens.

Ik heb gemerkt dat zieken in het ziekenhuis hetzelfde zijn – artsen kijken niet eerst naar hun religie, en zelfs moeders van verschillende religies praten met elkaar en wensen het beste voor het zieke kind van de ander. Mensen die het financieel moeilijk hebben zijn hetzelfde. Ze gaan door de kledingrekken naast mensen van andere religies, alsof ze één zijn.

Is het de nood zelf die mensen samenbrengt? Toch moet aan basisbehoeften zoals kleding worden voldaan.

Israel Relief Aid is nu aan het inzamelen voor de volgende benodigde container voor Israël, want deze bevoorrading houdt de deuren van de hulpcentra open… en bevordert de vrede! Ik roep alle vredestichters op zich hierbij aan te sluiten: laten we dit doen zodat alle inwoners van Israël in vrede zullen leven!

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief maart 2019)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel