Israëls Pesach-feestdag is op 19 april 2019. Pesach is het verhaal van bevrijding en vrijheid. Dit is wat we willen voor Israëli’s, omdat zoveel van hen het moeilijk hebben.

Ons april-project is om de meest hulpbehoevende families in Bat Yam de mogelijkheid te geven om Pesach te vieren met de vereiste Pesachmaaltijd. Matzot (ongezuurde brood), druivensap, enz. Dit wordt gekocht, gesorteerd en verdeeld onder de gezinnen op 18 april, de dag voor Pesach.

Waarom Bat Yam?

Bat Yam is een stad met een grote financiële tekorten, net ten zuiden van Tel Aviv, met een bevolking van ongeveer 129.000 inwoners. In de stad wonen Holocaust-overlevenden, gehandicapten, weduwen, enz. die allemaal onder de armoedegrens leven.

Waarom doen we dit?

In totaal 1.780.500 Israëli’s – waaronder 466.400 gezinnen en 814.800 kinderen – leven onder de armoedegrens, volgens het jaarverslag van het National Insurance Institute. Het rapport is gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek voor 2017, het meest recente jaar waarvoor informatie beschikbaar is.

Het is een tragische realiteit dat verarmde en oudere Israëliërs zich niet elke dag basale voeding kunnen veroorloven, laat staan de essentiële ingrediënten die nodig zijn voor de Pesach-vieringen.

Laten we voor hen eten op tafel zetten voor de vieringen. Wij bij Israel Relief Aid wensen ook u een zeer gezegende Pesach.

(Vertaald uit Pesach-appeal-nieuwsbrief van april 2019, van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan)