Activiteiten


Waarom zo’n toename van het wereldwijde antisemitisme?

Waarom verklaren zo veel kleinkinderen van nazi’s en nazi-collaborateurs die ons de Holocaust brachten, de Joden opnieuw de oorlog?

 Waarom hebben we zo’n toename van antisemitisme en irrationeel kwaadaardig antizionisme gezien in West-Europa?

 Om deze vragen te beantwoorden, moet eerst een mythe aan het licht worden gebracht. Die mythe wordt bedreven door de Fransen, de Nederlanders, de Noren, de Zwitsers, de Belgen, de Oostenrijkers en veel andere West-Europeanen: namelijk dat de Holocaust uitsluitend het werk was van de Duitse Nazi’s, die misschien gesteund werden door sommige Poolse, Oekraïense, Letse, Litouwse en Estse collaborateurs.

 Dit is onjuist.

Hierbij laten wij u een mening lezen van een bekende Joodse advocaat. Het is zeer confronterend en gevoelig en misschien bent u het er niet mee eens, maar het is goed om te weten wat er onder velen leeft in Israël.

Door Alan Dershowitz

(Foto’s: Kristallnacht / anti-Israeldemonstratie – Wikimedia)

De Holocaust werd uitgevoerd door Europeanen: door nazi-sympathisanten en medewerkers onder de Fransen, Nederlanders, Noren, Zwitsers, Belgen, Oostenrijkers en andere, zowel West- als Oost-Europeanen.

Als de Franse regering niet meer Joden naar de vernietigingskampen gedeporteerd had dan hun Duitse bezetters vroegen; als zo veel Nederlandse en Belgische burgers en ambtenaren geen medewerking hadden verleend aan het bijeendrijven van Joden; als zo veel Noren Quisling niet hadden gesteund; als Zwitserse ambtenaren en bankiers Joden niet hadden uitgebuit; als Oostenrijk niet meer Nazi was geweest dan de Nazi’s, had de Holocaust niet zoveel Joodse slachtoffers gehad.

In het licht van de nagenoeg algemene Europese medeplichtigheid aan de vernietiging van het Europese Jodendom, zou het wijdverbreide antisemitisme en irrationeel haatdragende antizionisme, dat de laatste tijd in West-Europa jegens Israël opduikt, niemand mogen verbazen.

“Oh nee,” horen we in Europese verontschuldigingen. “Dit is iets anders. We haten de Joden niet. Wij hebben alleen een hekel aan hun natie. Bovendien waren de nazi’s rechts. Wij zijn links, dus we kunnen geen antisemieten zijn”.

Onzin.

Uiterst links heeft een geschiedenis van antisemitisme, net zo diep en aanhoudend als die van uiterst rechts. De gedachtegang van Voltaire tot Karl Marx, tot Levrenti Beria, tot Robert Faurisson, tot de hedendaagse uiterst linkse Israëlhaters is net zo direct als de gedachtegang van Wilhelm Mars tot de achtervolgers van Alfred Dreyfus of tot Hitler.

De Joden van Europa werden altijd al geplet tussen Zwart en Rood – slachtoffers van extremisme, of het nu gaat om het ultranationalisme van Khmelnitsky of om het ultra-antisemitisme van Stalin.“Maar een aantal van de meest stellige anti-Zionisten zijn Joden, zoals Norman Finkelstein en zelfs Israëli’s zoals Gilad Atzmon. Zij kunnen toch beslist geen antisemieten zijn?”

Waarom niet? Gertrude Stein en Alice Toklas werkten samen met de Gestapo. Atzmon, die ultra links is, omschrijft zichzelf als een trotse zelf-hatende Jood en geeft toe, dat zijn ideeën voortkomen uit een notoire antisemiet.

Hij ontkent dat de Holocaust historisch bewezen is, maar hij gelooft dat de Joden misschien Christelijke kinderen gedood hebben om hun bloed te gebruiken voor het bakken van matse voor Pascha. En hij vindt dat het “rationeel” is synagogen te verbranden.

Finkelstein gelooft in een internationale Joodse samenzwering, die Steven Spielberg, Leon Uris, Eli Wiesel, en Andrew Lloyd Webber omvat!

“Maar Israël doet slechte dingen aan de Palestijnen”, houden de Europese zichzelf-verdedigers vol “en we zijn gevoelig voor het lot van de underdog.”

Nee, dat zijn jullie niet! Waar zijn jullie demonstraties ten behoeve van de onderdrukte Tibetanen, Georgiërs, Syriërs, Armeniërs, Koerden of zelfs Oekraïners? Waar zijn jullie BDS-bewegingen tegen de Chinezen, de Russen, de Cubanen, de Turken of het bewind van Assad?

Alleen de Palestijnen, alleen Israël? Waarom? Niet omdat de Palestijnen meer onderdrukt worden dan deze en andere groepen. Maar alleen omdat hun vermeende onderdrukkers Joden zijn en vanwege de Joodse natiestaat. Zouden er demonstraties en BDS-campagnes zijn ten behoeve van de Palestijnen als zij werden onderdrukt door Jordanië of Egypte?

Oh, wacht even! De Palestijnen werden door Egypte en Jordanië onderdrukt… Gaza was een openluchtgevangenis tussen 1948 en 1967, toen Egypte de bezettingsmacht was. En denk aan Zwarte September, toen Jordanië meer Palestijnen doodde dan Israël deed in honderd jaar? Ik kan me geen demonstratie of BDS-campagnes herinneren – want die waren er niet.

Wanneer Arabieren andere Arabieren bezetten of vermoorden, tonen Europeanen geen interesse. Maar als Israël een fabriek voor het maken van koolzuurhoudende frisdranken opent in Maale Adumim, waarvan zelfs de Palestijnse leiders erkennen dat het onderdeel zal uitmaken van Israël in welke vredes-overeenkomst dan ook, neemt Oxfam afscheid van Scarlett Johansson omdat ze reclame maakt voor een bedrijf, dat honderden Palestijnse werknemers heeft.

Vergeet niet, dat Oxfam “hulp en materiële ondersteuning” heeft gegeven aan twee terroristische anti-Israëlgroeperingen, volgens de in Tel Aviv gevestigde Israëlische Law Group.

De hypocrisie van zoveel uiterst linkse West-Europeanen zou ronduit schrikbarend zijn, als het niet zo voorspelbaar gebaseerd was op de duistere geschiedenis van hoe West-Europa de Joden heeft behandeld.

Zelfs Engeland, dat aan de goede kant stond van de oorlog tegen het nazisme, heeft een lange geschiedenis van antisemitisme, te beginnen met de uitzetting van de Joden in 1290 tot het beruchte Witboek van 1939, dat de Joden van Europa verhinderde de nazi’s te ontvluchten door asiel te zoeken in het Britse mandaatgebied Palestina… En Ierland, dat in de oorlog tegen Hitler aarzelde, laat de meest virulente anti-Israël retoriek horen.

De eenvoudige realiteit is, dat je de huidige West-Europese linkse oorlog tegen de natiestaat van het Joodse volk niet kan begrijpen zonder eerst de langlopende Europese oorlog tegen het Joodse volk zelf te erkennen.

Theodore Herzl zag de aanhoudendheid en irrationaliteit van het Europees antisemitisme, wat hem tot de conclusie bracht dat de enige oplossing voor Europa’s Joodse probleem was, dat de Europese Joden dat bastion van Jodenhaat zouden verlaten en zouden terugkeren naar hun oorspronkelijke thuisland, dat nu de Staat Israël is.

Niets van dit alles is om Israëls onvolmaaktheden of de kritiek, die het terecht verdient voor nogal wat van haar beleid, te ontkennen. Maar deze onvolmaaktheden en verdiende kritiek kunnen in de verste verte niet verklaren, laat staan rechtvaardigen, de onevenredige haat tegen de enige natiestaat van het Joodse volk en het onevenredige stilzwijgen met betrekking tot de veel grotere onvolkomenheden en verdiende kritiek van andere landen en groepen, waaronder de Palestijnen.

Het valt ook niet te ontkennen, dat vele West-Europese individuen en sommige West-Europese landen hebben geweigerd om te bezwijken voor de haat tegen de Joden of hun staat. We denken hierbij aan de Tsjechische Republiek. Maar veel West-Europeanen zijn even irrationeel in hun haat tegen Israël als hun voorvaderen waren in hun haat tegen hun Joodse buren.

Zoals schrijver Amos Oz ooit eens treffend opmerkte: de muren van het Europa van zijn grootouders waren bedekt met graffiti, die zeiden: “Joden ga naar Palestina.” Nu zeggen zij: “Joden, ga weg uit Palestina”, waarmee ze Israël bedoelen.

Wie denken deze West-Europese intolerante figuren, dat ze in de maling nemen? Alleen dwazen, die voor de gek gehouden willen worden, zodat ze kunnen ontkennen, dat zij nieuwe variaties aan de dag leggen van de oude vooroordelen van hun grootouders.

Een objectieve persoon met een open geest, open ogen en een open hart moet de dubbele standaard zien, die wordt toegepast op de natiestaat van het Joodse volk. Velen die dit doen zijn de kleinkinderen van diegenen, die een dodelijke dubbele standaard toepasten op de Joden van Europa in de dertiger en veertiger jaren.

Het is een schande!”

Bron:

Vertaling: PoF

Deel dit artikel

3 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-62717">
Alijah
Op 25 mei 2019 om 8:01 pm uur

Het wordt in Europa en Nederland steeds donkerder,ik wou dat ik Alijah kon maken naar Israel,liever vandaag nog dan morgen,verlang ik naar mijn hart land

Shalom

Als de uitslag van de Europese verkiezingen bekend wordt gemaakt,zal blijken dat vele kiezers,politieke partijen en vele europese naties tegen Israel hebben gestemd en VOOR Europa…

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-62520">
Umberto
Op 7 mei 2019 om 5:43 pm uur

De walging dat ik in Europa en Nederland woon wordt enkel groter na het lezen van het artikel. Ik geloof het. Veel wist ik al, maar er waren nieuwe dingen bij.
Ik las net “Onder de klok” waar beschreven wordt hoe vele Nederlanders(studenten, dominees en een paar kapelaans) fanatiek Joodse kinderen op grote schaal en ouders lieten hielpen onder te duiken in hele dorpen in Friesland, Noord- en Zuid-Limburg, Amsterdam en andere steden. Velen betaalden met hun leven. Maar de meerderheid van ons volk zweeg en – met hoge uitzonderingen – werkte het ambtelijk apparaat van de Burgerbevolking en onze politie trouw mee aan de deportatie van het Joodse volk hier.
De verkettering en het maken van het Joodse volk tot een paria onder de naties, ook door Nederland is een schande voor ons volk. Toen Nederland in 2014 voorzitter was van de EU, presteerde Rutte het om op te roepen tot een boycot van Israël. Door met overheidsdwang twee Nederlandse bedrijven zich uit Israël terug te laten trekken met hun investeringen. dat deden ze. Rutte was vroeger historicus. Die eerder al pleitte voor het niet meer strafbaar stellen voor het ontkennen van de Holocaust! Wie riep deze aartsleugenaar Rutte in de Tweede Kamer ter verantwoording? En wie hield hem voor dat in 1938 ook het “koop niet bij Joden “het begin van het einde was, voor uiteindelijk 6 miljoen Joden? En hoe hij het waagde deze schanddaad opnieuw uit te voeren? Niemand! Enkel Christenen voor Israël ging met de ambassadeur van Israël om een tafel zitten om solidariteit uit te spreken. Maar daar heeft Israël niet zoveel aan. In de Tweede Kamer werd geen motie van wantrouwen ingediend tegen Rutte. Mijn woede, verbolgenheid, verdriet en schaamte was en is groot. Nederland: schaam je!

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-62056">
Gwj wubs
Op 26 maart 2019 om 5:41 pm uur

Denk ook aan vervangings theologie.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel