Activiteiten


Snelle goederendistributie in Ashdod en Nazaret Ilit

’s Morgens heel vroeg in Zuid-Israël. Om 6 uur ’s morgens in Israël breekt de dag aan. Oekraïense immigrantenvrijwilligers in Ashdod zullen deze container vanuit Europa lossen in het hulpcentrum, voordat ze naar hun werk gaan. Drie andere hulpcentra kwamen ook hulpgoederen ophalen.
In één uur is men in het zuiden van Israël klaar met de distributie. Het wordt niet sneller dan dit. – Klik op titel om meer te lezen

Onze truck vervolgde zijn reis naar Jeruzalem, waar hij werd uitgeladen voor nog eens 5 hulpcentra en instellingen.

De kosten voor onze donateurs voor deze lossing en distributie? Nul!

De zesde grootste stad van Israël

Ashdod is een grote stad in het zuidelijke district van Israël, net ten noorden van Ashkelon en 30 km ten zuiden van Tel Aviv aan de Middellandse Zeekust. Het aantal inwoners is ongeveer 222.900. Ashdod is de thuisbasis van de grootste Marokkaanse-Joodse gemeenschap in Israël, de grootste Karaïtisch-Joodse gemeenschap in Israël en tevens de grootste Georgische-Joodse gemeenschap ter wereld. Ashdod breidde zich uit en nam golf na golf van immigranten naar Israël op, inclusief de massale komst van immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie en Ethiopië.

Net als andere Israëlische steden heeft Ashdod een probleem. Het aantal kinderen in armoede in de stad volgens het laatste rapport van het National Insurance Institute was een schokkende 28%.

Israel Relief Aid biedt een antwoord voor Ashdod, met containers met hulpgoederen. Dank aan degenen die maandelijks hebben geholpen om deze containers te blijven aanvoeren!

De container gaat dan verder naar het noorden van Israël, waar veel hulpcentra met hun eigen voertuigen de goederen komen ophalen.
Deze keer kregen ze o.a. nieuwe sokken, nieuwe babykleding, nieuwe badjassen, nieuwe sweatshirts, nieuwe lakens, samen met een lading andere spullen, waaronder tweedehands kleding van goede kwaliteit van Goods4Good.

Wanneer behoeftige mensen naar een plaats als deze komen, zijn ze echt in nood.

Deze hulp maakt een verschil in hun leven dat een impact op hen heeft en ze vinden het geweldig om terug te komen. Relaties worden gelegd en de gemeenschap groeit.

Uw hulp maakt het mogelijk dat levens getransformeerd worden van deprimerend en gebrekkig, tot vriendschap en voorziening!

Een plek om naartoe te gaan in Nazareth Ilit

Nazareth Ilit, opgericht in 1957 door de toenmalige premier David Ben Gurion, heeft 40.000 inwoners. Ben-Gurion besloot de nieuwe nederzetting die hij had opgericht, Kiryat Nazareth te noemen. Later werd de naam van de nederzetting veranderd in Hoger Nazareth, in het Hebreeuws: Natzeret Ilit.

Het hulpcentrum in Nazareth Ilit, gerund door Sergei en Elvira, krijgt dozen met kleding en hulpgoederen van Israel Relief Aid van veel van onze geïmporteerde containers. Onlangs kwam Sergei naar de ophaallocatie in Kfar Saba om zijn dozen op te halen.

Er zijn zoveel Oekraïense Israëli’s in Nazareth Ilit (de meesten kwamen met slechts twee koffers naar Israël) en er was zoveel behoefte aan, en het trok aan de harten van Sergei en Elvira om dit centrum samen te stellen (Sergei is handig bij renovaties!). Het behoudt de waardigheid van behoeftige mensen wanneer een hulpcentrum er mooi en mooi uitziet.

Dank aan onze donateurs – u hebt het mogelijk gemaakt voor deze lading kleding om aan een grote behoefte van gezinnen in Nazareth Ilit te voldoen.

(Vertaald uit Nieuwsbrief van Jo Kaplan, Israel)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel