“In het zuiden op de hoek van de Gazastrook (waar ik op de foto sta – Jo Kaplan), ligt de Israëlische stad Sderot, grenzend aan waar alle ellende ligt… dat Hamas aan het creëren is. Iedereen in de stad is getroffen, vooral de kinderen!” – Klik op titel om meer te lezen

Het Tikva-centrum in Sderot is zo blij dat we de maand juni hebben bestemd voor een actie voor benodigdheden voor de bom-schuilplaatsen. In juni hebben we fondsen ingezameld voor Israëli’s die onder de armoedegrens leven in Sderot, die daar “het fort vasthouden” in de grensstad die meer dan andere steden door raketten van Gaza wordt getroffen. Eind juni arriveerden de goederen voor de schuilkelders (waarin de mensen feitelijk zoveel nachten slapen, en binnen no-time naartoe rennen), zoals papieren handdoeken, toiletpapier, grote vuilniszakken, enz. in het distributiecentrum van Sderot.

De schuilkelder in Sderot

In de afbeeldingen ziet u het soort goederen dat we samen aan de families in Sderot hebben gegeven. Jullie hebben het allemaal mogelijk gemaakt om dit te laten plaatsvinden. Ik woon hier in Israël en kan je vertellen dat het een enorme zegen is voor deze door bommen getroffen stad en zijn overdreven gestresste mensen. De voorraden worden doorgegeven aan verarmde gezinnen. Dit geschenk vrolijkt ze zo op!

We hebben aan Sderot gedacht… en ze waarderen het zo!