Activiteiten


Solidair met gehandicapte Israëlische jeugd

Zoals beloofd verscheen Israël Relief Aid op het Ben Shemen Day Centre voor gehandicapte jonge Israëli’s met een enorme lading van hun gevraagde hygiënische voorraden die het centrum een behoorlijk deel van het komende jaar in nette toestand zullen houden. Het is niet het normale “geschenk”, maar het is wat ze nodig hebben, en het budget staat niet veel dingen toe die ze zouden willen hebben.

In het Ben Shemen Youth Village wonen 407 “geplaatste” kinderen, waaronder minstens 100 zonder ouders.
Al het personeel was verbaasd en opgewonden toen ze deze goederen zagen. De jeugd begon zelfs een aantal dingen op te bergen, omdat ze wisten waar ze werden bewaard.

Het vrolijkte het personeel op, dat al hun dagelijkse inspanningen worden opgemerkt en gewaardeerd. Dit is een faciliteit waar ze zich bezighouden met het maken van ambachtelijke voorwerpen, kleicreaties, creatief schilderen, voedsel bereiden en allerlei activiteiten. Schoonmaakmaterialen zijn altijd nuttig.

Als we het hebben over het helpen van gehandicapten, is dat een puur humanitair gebaar. Mensen helpen die zichzelf niet kunnen helpen, maar die moeten weten dat ze geliefd zijn. Het personeel in het centrum verdient niet veel, maar Godzijdank zijn ze er … en Godzijdank hebben onze vrienden daar ook gestaan om iedereen in Israël te helpen. God zegene u daarvoor!

Een bankje voor het park – helpt u mee?
Het Ben Shemen Youth Village is een heel groot dorp met grasvelden en parken, maar het budget voor faciliteiten is karig. Israel Relief Aid is gevraagd om een zitmeubel voor buiten te financieren, dat van een van hun prachtige buitenplaatsen een plaats zal maken waar jongeren kunnen zitten en genieten.
Doe mee met het verbeteren van het leven voor deze weeskinderen, en ook in de toekomst!

Update september 2019: dankzij uw hulp zijn er mooie nieuwe bankjes geplaatst!

Op de foto ziet u rechts een nieuwe houten tafel klaar om te worden geplaatst in deze patio, die eigenlijk dient als een patio voor een paar gebouwen.

Deze kinderen zullen deze nieuwe tafels graag gebruiken, en dat is dankzij U! Uw vrijgevigheid betekende een eenvoudige daad van vriendelijkheid voor deze Israëlische kinderen, die over het leven leren.

“Doe goed, leen en verwacht niets terug en je beloning zal groot zijn” (Lucas 6:35)

De directeur van het jeugddorp bedankt jullie! (dat is haar aan de tafel).

Dit is een zegen voor deze ouderloze Israëlische kinderen en een mooie daad van steun voor het volk Israël!

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel