Activiteiten


Als je moest kiezen…

In Israël zijn er zoveel verschillende sectoren die het moeilijk hebben, het kan moeilijk zijn om te kiezen welke groep mensen je wilt zegenen. Toch is de “minste van deze” naar wie we zochten, de “minsten” van alle behoeftigen in Israël. – Klik op titel om meer te lezen –

De beslissing wie dat is, lag voor de hand, want in Israël zouden dat de Ethiopische gezinnen zijn die hier al in nood kwamen. Deze gezinnen kwamen met een slachtoffermentaliteit door de discriminatie in Ethiopië, en ze zijn er gevoelig voor en zien het hier en daar.
Er is echter een nieuwe generatie van in Israël geboren Ethiopische kinderen, en die leren anders om te gaan met hun land, dan hun ouders deden. Voor hen is Israël hun thuisland en ze voelen zich niet als Israëlische Ethiopiërs, maar ze voelen zich gewoon als Israëli’s.

Dus, Israel Relief Aid wilde deze nieuwe generatie helpen om hun aangeboren talenten te gebruiken en hen een kans te geven om uit te blinken op school en door te gaan naar de universiteit en een carrière te beginnen. Dit begint allemaal nu, wanneer ze jong zijn.

Israel Relief Aid zorgde voor een enorme hoeveelheid schoolbenodigdheden voor het schooljaar dat op 1 september is begonnen. De reactie van de middelbare scholieren was hartverwarmend. Ook de basisschoolkinderen hebben spullen ontvangen. De kosten voor schoolbenodigdheden per student in Israël zijn al gauw $270 of meer, exclusief schoolgeld, lesgeld, etc. Israël blijft maar kampen met een te hoog percentage kinderen dat onder de armoedegrens leeft. Geld voor schoolbenodigdheden voor de kinderen is er vaak gewoon niet.

U hebt “de minste van deze” in Israël aangeraakt! Moge u daarvoor gezegend worden!

(vertaald uit de nieuwsbrief van Jo Kaplan van augustus 2019)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel