Activiteiten


Een van de oudste plaatsen op aarde

Akko (ook gespeld Acco of Acre) zit op een belangrijke plek, in een natuurlijke haven aan het ene uiteinde van de Haifa-baai van Israël aan de Middellandse Zee. Gevestigd tijdens de bronstijd en sindsdien continu bewoond, is het een van de oudste continu bewoonde plaatsen op aarde. Maar vandaag de dag ook erg arm. – Klik op titel om meer te lezen

Tel Akko dateert van ongeveer 3000 v.C. Het maakte deel uit van het grondgebied toegewezen aan de Hebreeuwse stam Asher. De Egyptenaren noemden de stad Ptolemais en de Syriërs noemden het Antiochië. Akko werd ook ingenomen door Alexander en Cleopatra, en daar bouwde Herodes een sportgebouw; ook de Romeinen vergrootten de haven en bouwden een Romeinse kolonie. Later maakte de Arabische verovering deel uit van zijn geschiedenis, evenals de Kruisvaardersoverheersing, waarbij Akko de belangrijkste haven was. Na het Ottomaanse bewind en het Britse mandaat werd Akko op 17 mei 1948 door Israël ingenomen. Het werd een ontwikkelingsstad voor Hebreeuwse immigranten, grotendeels uit Marokko. Later kwamen Russische en Oekraïense immigranten zich in Akko vestigen.

In 2017 bestond de bevolking van Akko uit ruim 48.300 mensen, voornamelijk Joden maar ook moslims, christenen, Druzen en Bahai’s. Tegenwoordig is Akko een arme stad, met veel misdaad.

Uit verschillende containers ontvangen door Israel Relief Aid, ontving het Akko hulpcentrum, gerund door Oekraïense immigranten, ladingen dozen met kwaliteitskleding, die snel worden verspreid. We zullen aan Akko blijven denken, en eraan werken om de mensen daar te helpen.

Israel Relief Aid ging ook naar Karmiel in het noorden en Beer Sheva in het zuiden van Israël om deze enorme hulpcontainer te lossen. Dit was een Winter Warm Campagne-container met eersteklas dekens en kleding uit Europa (inclusief warme kleding van alle soorten, zoals de pet en de trui op de foto).

Tijdens het lossen in Karmiel in het noorden viel er stromende regen en zelfs hagel! In het zuiden in Beer Sheva was het superkoud en alle inwoners waren zo goed mogelijk ingepakt. Natuurlijk zijn we in dit woestijnland blij met alle regen die we krijgen!

Dank aan alle deelnemers aan deze enorme zegenrijke hulp voor Israël.

(vertaald uit de nieuwsbrief van Jo Kaplan van juli 2019)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel