Hoewel veel Ethiopische Joden goed zijn geïntegreerd in de Israëlische samenleving en dienen in de IDF (het leger), politie, sport, politiek of entertainment, is er nog steeds wijdverbreide armoede en gebrek aan kansen. Velen hebben het gevoel te zijn onderworpen aan vooroordelen, intimidatie vanwege huidskleur, of voelen zich tweederangsburgers. – klik op de titel om meer te lezen –

Jo Kaplan schrijft: “Ik ken velen die zijn lastiggevallen. Nadat ik ongeveer 25 jaar geleden aliyah had gemaakt, duurde het meer dan 15 jaar voordat ik me echt Israëlisch “voelde”. De meeste immigranten voelen dat, en Ethiopische joden voelen dat ook.

Wat moeilijker is, is de armoede waarin ze hier in Israël leven. Feestgeschenken zijn dus niet iets dat hun kinderen gewend zijn te ontvangen. Voor hen is het iets groots. Er is een groep in Jeruzalem waar we ons op willen concentreren, omdat we graag geven aan ‘de meest behoeftigen’.

In 21 december vond in Jeruzalem een evenement plaats voor deze kinderen die onder de armoedegrens leven. Smakelijke feesttraktaties waren bij de hand. Geschenktassen met wintermutsen, pluche dekens, paraplu’s, rugzakken, puzzels, speelgoed en vakantie-artwork-pakketten lagen klaar voor elk kind. De vreugde op hun gezichten vertelt het allemaal.

Dit was een blijmakende gebeurtenis. U, onze donoren, heeft het mogelijk gemaakt. U bent een inspirator en een aanmoediger. Moge u rijkelijk gezegend worden voor het zegenen van Israël! Ons team bij Israel Relief Aid wil u en uw gezin graag een gezegend Nieuwjaar wensen!”

(vertaald uit de nieuwsbrief van Jo Kaplan)