Onlangs heeft Israel Relief Aid een 40-voet container met humanitaire hulp gelost en verdeeld in Galilea, Haifa en Carmiel.
Wat zat er in deze container? Nieuwe dekbedden, nieuwe matrassen en een mix van nieuwe en gesorteerde kleding. Een deel van deze kleding is gesorteerd door vrijwilligers van de gemeente Shamar uit Den Haag. – klik op de titel om meer te lezen)

Dertien hulpcentra in het noorden en het centrum van Israël ontvingen spullen van deze container om hun voorraden aan te vullen en hun deuren te blijven openen voor het Israëlische publiek. Hoe lang duurde het om deze enorme hoeveelheid containerinhoud te verspreiden…?

…de container werd binnen drie uur in het noorden van Israël verdeeld!

Elk hulpcentrum is anders en uniek, geen twee zijn hetzelfde. Hier is een foto van één hulpcentrum waar de dozen uit de containers naar hun opslagruimte zijn gelost. Dan worden ze natuurlijk uitgedeeld aan Holocaust-overlevenden, eenoudergezinnen, gehandicapten, werklozen, weeshuizen, daklozen, weduwen, nieuwe immigranten, enz.

Wij hopen dit jaar nog 1 container te sturen vanuit het logistiek centrum in Weesp. We moeten nog flink de handen uit de mouwen steken om voldoende kleding te sorteren.
Uiteraard moet de container volledig vol met goederen worden verscheept.

Ik beloofde dat ik een bericht van de hulpcentra zou doorgeven… Enorm bedankt aan al onze donoren die het mogelijk hebben gemaakt om deze container naar Israël te brengen en hier te verspreiden. “Laat ze weten dat we erg dankbaar zijn. Hartelijk bedankt!”