Activiteiten


Oproep voor zondag 15 september: gebeds- en vastendag voor de Israelische verkiezingen

Op dinsdag 17 september a.s. vinden er in Israël algemene verkiezingen plaats. De (geestelijke) strijd op vele fronten is nog nooit eerder zo cruciaal geweest als in deze tijd. Het gaat om veel meer dan politieke meningsverschillen. Zijn we ons dat bewust?

“Priesters, dienaren van de HEER, hef een smeekbede aan in de tempel, tussen altaar en voorhal: ‘Ach HEER, spaar uw volk, uw eigendom, geef het niet prijs aan spot en hoon van andere volken. Waarom zouden zij mogen schimpen: ‘En waar is nu hun God’?” (Joel 2:17)

Lars Enarson , oprichter van “Elijah Prayer Army” (“Elia Gebedsleger”) (www.thewatchman.org), heeft opgeroepen tot een dag van vasten en gebed, op zondag 15 september 2019. Graag sluiten we ons daarbij aan.

In hun gebedsbrief schrijven ze o.a. dat de komende verkiezingen bijzonder belangrijk zullen worden. “Anti-God” politieke krachten ter linkerzijde mobiliseren zich als nooit tevoren, om premier Netanyahu aan de kant te schuiven. Lars Enarson wijst o.a. op het feit dat nu, met president Trump in het Witte Huis, er een door God gegeven mogelijkheid is voor Israël, om soevereiniteit uit te roepen over belangrijke delen van Judea en Samaria, als Netanyahu er in slaagt om na de verkiezingen een rechtse coalitie te vormen. – lees meer –

Hier vindt u hun nieuwsbrief over de dag van gebed en vasten, in het Nederlands vertaald, met uitleg over de politieke situatie en de gebedspunten. (download hier de PDF)

Ook wat betreft de zogenaamde twee-staten-oplossing, zijn de meningen scherp verdeeld. De komende verkiezingen zullen bepalen welke kant Israel hierin op gaat. Een aantal IDF-generaals is van mening dat een Palestijnse staat een groter gevaar voor Israel vormt, dan het deels uitroepen van soevereiniteit.

Ook loopt momenteel de spanning door oorlogsdreiging in en rond Israel sterk op en kan de situatie elk moment leiden tot een intense oorlog.

De gebedspunten kunt u vinden in de Nieuwsbrief (de PDF).

NB. er is geen bidstond aan de Kerketuinenweg. Maar deze oproep is nationaal, voor de kerken, gebedsgroepen, etc.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel