Activiteiten


World Zionist Organisation bereidt plan voor om Franse Joden naar Israël te brengen

In het plan word gesproken over de mogelijkheid om snel en efficiënt 50.000 leden van de gemeenschap, en nog eens een half miljoen de komende jaren, naar Israël te brengen.

De World Zionist Organization (WZO) heeft aan de Israëlische minister van Immigratie en Opname Pnina Tamano-Shata een plan gepresenteerd om Franse Joden naar Israël te brengen.

Yaakov Hagoel, plaatsvervangend CEO, meent dat Franse Joden waarschijnlijk Frankrijk zullen verlaten en naar andere plaatsen over de hele wereld zullen verhuizen, en dat Israël zijn best moet doen om hen hierheen te brengen. Hij voegde eraan toe dat de Frans-joodse gemeenschap het zionisme zeer ter harte gaat en op verschillende manieren financiële hulp voor Israël bijdraagt.

‘De situatie in Frankrijk verslechtert elke dag’, zei Hagoel. ‘De economische situatie verslechtert, het antisemitisme neemt toe en Frankrijk zwicht voor de extreme islamitische jihad.’

Het plan zei dat er een mogelijkheid is om snel en efficiënt 50.000 leden van de gemeenschap en nog eens een half miljoen de komende jaren bij elkaar te brengen, daarbij verwijzend naar het economische voordeel dat zij Israël kunnen opleveren, en onder vermelding van zionistische en joodse tradities als redenen om te proberen ze naar Israël te brengen.

Hagoel stelde voor om de verschillende bureaucratische processen te verwijderen die het proces van alijah kunnen bemoeilijken om het vermogen van het land om die mensen naar Israël te brengen te maximaliseren.

Volgens zijn verklaring zijn deze stappen nodig om het aantal nieuwe Franse olim weer op gang te brengen, dat sinds 2015 is afgenomen vanwege de verschillende moeilijkheden die het plan wil verhelpen.

‘Alle ministeries moeten zich hiervoor mobiliseren en de Joden van Frankrijk naar Israël brengen’, zei Hagoel, ‘dit is ons zionisme vandaag.’

Bovendien, zei hij, is er behoefte aan “een lijst van bedrijven die bereid zijn de oliem in dienst te nemen in ruil voor belastingvoordelen of overheidssubsidie, waardoor het systeem eerst in Frankrijk wordt ingevoerd, zodat nieuwkomers zich zo snel mogelijk kunnen aanpassen aan hun nieuwe leven. “

De coronapandemie heeft in een aantal landen, waaronder Frankrijk, een aantal antisemitische samenzweringstheorieën tot stand gebracht, waarbij wordt beweerd dat Joden de ziekte hebben veroorzaakt of hiervan hebben geprofiteerd.

Een voorbeeld is een Franse karikatuur van de voormalige minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn, afgebeeld met een grote neus, wat betekent dat ze Joods is, en glimlacht terwijl ze vergif in een put giet.

Datum: 12-07-2020
Auteur: OMRI RON
Beeld: Aliyah_Isr_GPO_Nefesh B’ Nefesh_03
Bron: www.jpost.com
Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel