Activiteiten


Het aantal Joden dat aliyah maakt neemt toe; waarom nu?

Kennelijk is de ‘prijs’ die mensen betalen of ontvangen om Aliyah te maken, iets waar nu ernstig rekening mee moet worden gehouden.

Dr. Sam Minskoff, lid van het Aliyah-team bij Arutz Sheva, bespreekt enkele van de realistisch-praktisch-spirituele kwesties die betrekking hebben op het Aliyah-proces (immigratie naar Israël).

Het lijkt erop, zegt hij, dat de keuze om Aliyah te maken steeds gemakkelijker wordt aangezien het geweld tegen Joden in de diaspora in combinatie met het coronavirus blijft toenemen.

Veel rabbijnen hebben onderwezen, dat dit heel goed één van de hulpmiddelen van G-d zou kunnen zijn om Joden ertoe aan te zetten serieus te overwegen Aliyah te maken. Dr. Minskoff vertelt over deze bijzondere kwestie in de deze podcast. (Engelstalig – scroll op de internetpagina naar dit venster om de geluidsopname te beluisteren:)


Bron: www.israelnationalnews.com
Vertaling: RadioIsrael.nl
Afbeelding: uit filmpje van Nefesh B’Nefesh, via gpoeng.gov.il/media-center/

Noot: Ook in deze podcast bespreekt dr. Minskoff de toenemende aliyah, met name de vraag of maatschappelijke onrust de aliyah doet toenemen.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel