Activiteiten


Houthi’s verzamelen Jemenitische Joden als onderdeel van ‘etnische zuivering’

De Houthi’s dwongen de Joden om toezeggingen te ondertekenen om hun huizen, land en eigendommen tegen nominale prijzen aan Houthi-leiders te verkopen en vervolgens Jemen te verlaten.

De Houthi-rebellengroepering in Jemen arresteerde Joden in het Kharif-district van het ‘Amran-gouvernement ten noordwesten van Sana’a als onderdeel van de inspanningen voor’ etnische zuivering ‘en het plunderen van geld van verschillende sekten en groepen, aldus de Egyptische krant Al-Mesryoon.

Lokale bronnen uit Kharif vertelden Al-Mesryoon dat de Houthi’s de Joden hadden opgepakt en gevangen gezet vanwege hun religie en hen onder druk zetten om Jemen te verlaten.

Ze dwongen de Joden om toezeggingen te ondertekenen om hun huizen, land en eigendommen tegen nominale prijzen te verkopen aan Houthi-leiders en het land vervolgens te verlaten.

De Houthi’s hebben naar verluidt de weinige Joden in Jemen vervolgd door hun water en elektriciteit af te sluiten en te voorkomen dat ze voedsel kopen. De rebellengroep gebruikt vergelijkbare praktijken tegen niet-sjiitische Jemenieten en Jemenieten van andere religies, volgens Al-Mesryoon.

Het grootste deel van de joodse bevolking van Jemen werd kort na de oprichting van de staat Israël het land uitgevlogen. De meeste overgeblevenen hebben het land ook verlaten en er zijn slechts een handvol Joden achtergebleven die weigerden te vertrekken.

De minister van Informatie van Jemen, Moammer al-Iryani, verklaarde in 2017 dat de staat van de ongeveer vijftig overgebleven Joden in het land ‘onbekend’ was.

Een populaire Houthi-slogan bevat de uitdrukking “Vervloek de joden”.

Datum: 14-07-2020
Auteur: TZVI JOFFRE
Beeld: Encyclopædia Britannica
Bron: www.jpost.com
Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel