Activiteiten


Israël blijft tot ten minste september gesloten voor buitenlandse bezoekers

De Israelische Luchtvaartautoriteit zegt dat de huidige beperkingen, waaronder alleen toegang wordt verleend aan staatsburgers of degenen met een speciale vergunning van de immigratiedienst, van kracht blijven.

Door TOI-medewerkers

20 juli 2020

Beperkingen die voorkomen dat buitenlandse bezoekers het land binnenkomen vanwege de coronavirus pandemie, worden verlengd tot begin september, zo maakte de Israel Airports Authority maandag bekend.
Het verbod duurt tot 1 september vanwege de recente toename van virusinfecties in Israël, zei de IAA.

In de afgelopen weken is het aantal dagelijkse infecties gestaag gestegen tot bijna 2.000, hoewel het ministerie van Volksgezondheid op maandag een daling tot 1.139 gevallen in de afgelopen 24 uur heeft gemeld. Het dodental steeg van zondag op maandag met zes.

Israël sloot half maart zijn grenzen voor buitenlandse reizigers en heeft sindsdien de beperkingen periodiek verlengd.

Bijna alle vliegreizen naar Israël werden stopgezet vanwege de coronavirusbeperkingen, met slechts een handvol vluchten per week, waaronder een dagelijkse route naar Newark, New Jersey, gevlogen door United Airlines.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben sindsdien de vluchten hervat. Air Canada, Delta en de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa begonnen in juni allemaal weer naar Israël te vliegen. Budgetmaatschappijen Wizz en Ryanair hebben ook de vluchten hervat.
De Israëlische toeristenindustrie, die ongeveer 80.000 mensen in dienst heeft en ongeveer 3 procent bijdraagt aan het bruto nationaal product, is onderuit gehaald door het virus en de impact ervan op vliegreizen.

Eerder deze maand accepteerde Israëls worstelende nationale luchtvaartmaatschappij El Al een reddingsplan van de regering dat de staat waarschijnlijk ongeveer 61% van het bedrijf zou opleveren. In deze deal krijgt de luchtvaartmaatschappij een door de overheid gesteunde lening van $ 250 miljoen, met garanties voor 75% van de lening, voor het geval de onderneming in gebreke blijft.

Het bedrijf is door de pandemie in grote financiële problemen gekomen en heeft vorige maand alle luchtactiviteiten stopgezet vanwege een voortdurend arbeidsconflict.

Na aanvankelijk de dagelijkse besmettingspercentages terug te hebben gebracht tot lage dubbele cijfers, heeft Israël de cijfers weer zien stijgen nadat lockdown-maatregelen die van invloed waren op alle gebieden van de economie, waren versoepeld. Er wordt weer gesproken van een dreigende tweede lockdown als de nieuwe golf niet verdwijnt.

Bron: www.timesofisrael.com
Vertaling: PoF
Foto: Ben Gurion Airport (2016), Ralf Roletschek, Wikimedia

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel