Activiteiten


Officiële update: Wie kan Israël binnenkomen en hoe?

Overeenkomstig de beslissing van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en op aanbeveling van het Ministerie van Volksgezondheid, en als onderdeel van de strijd tegen de Coronapandemie, is de binnenkomst van vreemdelingen in Israël verboden. Maar er zijn uitzonderingen.

 

13 juli 2020

  • Degenen die de poorten van de staat Israël binnenkomen, moeten een isolatieformulier ondertekenen met een verplichting tot zelfisolatie van 14 dagen vanaf de datum van binnenkomst in Israël.
  • Een buitenlander die het land verlaat voor het einde van de isolatieperiode zonder speciale goedkeuring, overtreedt de wetten van de staat Israël en zijn volgende binnenkomst wordt niet goedgekeurd.
  • Aan boord gaan is niet toegestaan ​​zonder voorafgaande toestemming van de bevolking-en immigratiedienst.
  • De binnenkomst van buitenlanders in Israël is afhankelijk van een ziektekostenverzekering (inclusief een sectie over de ziekte van Coronavirus).
  • In geval van discrepantie tussen de procedures van de Bevolkingsautoriteit en de hierboven vermelde beperkende maatregelen, zal het geldende besluit in overeenstemming zijn met de procedures van de Autoriteit.

Dit zijn de gevallen waarin de binnenkomst in Israël van buitenlanders wordt goedgekeurd, uitzonderlijk en na onderzoek:

1. Een buitenlander die getrouwd is met een Israëlische staatsburger of een vaste inwoner (die geen stapsgewijs proces volgt) en hun minderjarige kinderen, die voldoen aan de volgende algemene voorwaarden:

  • Het huwelijk is geregistreerd bij het bevolkingsregister.
  • Het samenleven van de echtgenoten (in het jaar voorafgaand aan de indiening van de aanvraag om Israël binnen te komen of gedurende het jaar 2019): als de Israëliër 180 dagen in Israël verbleef en de buitenlandse echtgenoot minstens 90 dagen in Israël, of als beide echtgenoten wonen in het buitenland (wat betekent dat ze niet in Israël zijn gebleven zoals vereist in de vorige artikelen) en de buitenlander bezocht Israël gedurende de drie jaar voorafgaand aan de aanvraag – dan zal de aanvraag worden ingediend zoals vereist en nadat deze is beoordeeld en goedgekeurd, zullen de buitenlanders mogen binnenkomen.

In het geval dat de Israëliër in Israël is en de buitenlander in het buitenland, zal de aanvraag worden ingediend via het dienstdoende bureau van de Bevolkingsautoriteit.

In het geval dat de echtgenoten in het buitenland blijven, zal de aanvraag rechtstreeks worden ingediend via de Israëlische vertegenwoordiging waar de buitenlander verblijft: http://go.gov.il/consularservices .

2. Een buitenlander die in het buitenland verblijft en getrouwd is met een Israëlische burger of met een vaste inwoner (die een stapsgewijs proces doorloopt), evenals hun minderjarige kinderen – de buitenlander en de minderjarigen mogen binnenkomen, mits de buitenlander een B1-, B2- of A5-licentie heeft of bezit op grond van het stapsgewijze proces.

  • In het geval dat de Israëliër in Israël is en de buitenlander in het buitenland, zal de aanvraag worden ingediend via het dienstdoende bureau van de Bevolkingsautoriteit.
  • In het geval dat de echtgenoten in het buitenland blijven, zal de aanvraag rechtstreeks worden ingediend via de Israëlische vertegenwoordiging waar de buitenlander verblijft: http://go.gov.il/consularservices .
  • De toegang van minderjarigen die geen deel uitmaken van het stapsgewijze proces is niet toegestaan.

3. Minderjarige kinderen van ouders, waarvan een van de ouders een Israëlische staatsburger is die in Israël woont en de andere ouder een buitenlander is die in het buitenland woont, en de kinderen in het buitenland wonen en buitenlandse paspoorten bij zich hebben – In dergelijke gevallen wordt de toegang van het kind naar de Israëlische ouder, goedgekeurd na overlegging van de geboorteakte, terwijl deze origineel en naar behoren geverifieerd is (apostille), wat de relatie met de Israëlische burger bewijst en de ondertekening van de buitenlandse ouder voor de consul op een toestemmingsbrief die de reis goedkeurt van de minderjarige naar Israël.

De aanvraag wordt rechtstreeks ingediend via de Israëlische vertegenwoordiging waar de buitenlander verblijft: http://go.gov.il/consularservices , en voor zover deze is goedgekeurd, geeft de consul een instapkaart af.

Een certificaat voor vrijstelling van apostilles wordt, in ongebruikelijke gevallen, afgegeven door het hoofd van de consulaire afdeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of haar plaatsvervanger. (nb. een apostille is een stempel (of sticker) van de rechtbank op een officieel document, die aantoont dat de handtekening op het document echt is. Met die stempel is het document geldig in het buitenland.)

De ouder moet ervoor zorgen dat het kind binnen 90 dagen na de datum van binnenkomst in Israël wordt geregistreerd, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen.

4. Buitenlandse studenten die hun studie in Israël zijn begonnen en in het buitenland blijven – de aanvraag wordt ingediend door de academische instelling in plaats van door de student, in overeenstemming met de richtlijnen die naar de hoofden van de academische instellingen worden gestuurd.

5. Getrouwde Yeshiva-studenten die hun studie in Israël begonnen en in het buitenland blijven – de aanvraag wordt ingediend door de Yeshiva waar ze studeren in plaats van door de Yeshiva-studenten, in overeenstemming met de richtlijnen die naar de hoofden van de Yeshivas zijn gestuurd.

6. Deskundigen – de toegang van een beperkt aantal deskundigen, die worden gedefinieerd als noodzakelijk voor nationale infrastructuur en / of het functioneren van de economie, wordt toegestaan. De goedkeuring wordt verleend onder voorbehoud van de aanbeveling van het desbetreffende ministerie en met goedkeuring van de Dienst voor buitenlandse werknemers van de bevolking en de immigratiedienst, zoals gespecificeerd in de procedure (procedure voor toegang van deskundigen). De aanvraag wordt door de klant ingediend, rechtstreeks bij het relevante ministerie en na goedkeuring van de noodzaak van de buitenlandse deskundige, is het vereist om online een aanvraag in te dienen op het volgende adres: https://www.gov.il/en/service/working_permit_for_foreign_workers.

7. Goedkeuring van het vertrek van buitenlandse experts voor een bezoek aan het thuisland en hun terugkeer naar Israël – buitenlandse experts die samen met hun familieleden willen vliegen voor een bezoek aan het thuisland, met een vergunning die voor een jaar is afgegeven, hun aanvraag om te vertrekken en terug te keren naar Israël zal worden goedgekeurd. De aanvraag voor een hernieuwde goedkeuring wordt door de deskundige bij de Dienst Bevolkingsadministratie ingediend voordat hij Israël verlaat.

8. Kunstenaars, werknemers in de cultuursector en sporters – mogen binnenkomen, mits op voordracht van het Ministerie van Cultuur en Sport. De aanvraag wordt door de opdrachtgever ingediend bij de bureaus van de Dienst Bevolking en Immigratie.

9. Vrijwilligers op het gebied van welzijn – de organisatie zal het betreffende ministerie benaderen om een ​​professionele aanbeveling te krijgen voor de toegang van buitenlandse vrijwilligers. De aanbevelingsbrief, ingesloten door een lijst met namen van de genodigden, zal voor follow-up worden bezorgd aan de Bevolkings- en Immigratieautoriteit ( tpop@piba.gov.il ).

10. Medisch toerisme – aanvragen worden door de ziekenhuismanager rechtstreeks ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, dat de aanvraag voor goedkeuring indient de Dienst Bevolking-en Immigratie en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

11. Bruiloften – aankomst op het huwelijk van Israëlische staatsburgers, vaste inwoners of buitenlanders, wier leven wettelijk in Israël ligt, zal indien nodig worden goedgekeurd voor de buitenlandse echtgenoot en voor eerstegraads familieleden, samen met hun echtgenoten en hun kinderen (tot de leeftijd van één jaar). Daarnaast worden de grootvaders en de grootmoeders van de bruidegom en de bruid toegelaten. De aanvraag voor toegang wordt ingediend door de Israëlische vertegenwoordiging te benaderen waar de aanvrager verblijft: http://go.gov.il/consularservices .

12. Bar / Bat Mitswa – aankomst in een Bar / Bat Mitswa van een Israëlisch staatsburger zal worden goedgekeurd voor eerstegraads familieleden samen met hun echtgenoten en kinderen (tot een jaar), evenals voor grootvaders en grootmoeders. De aanvraag wordt ingediend door de Israëlische vertegenwoordiging te benaderen waar de aanvrager verblijft: http://go.gov.il/consularservices .

13. Geboorten – aankomst voor een geboorte van een kleinzoon / kleindochter wordt ongeveer een maand voor de geschatte geboortedatum tot een maand na de geboortedatum goedgekeurd voor de grootvaders en de grootmoeders van de kleinzoon. De aanvraag wordt ingediend door de Israëlische vertegenwoordiging te benaderen waar de aanvrager verblijft: http://go.gov.il/consularservices .

14. Begrafenissen – aankomst bij een begrafenis die in Israël wordt gehouden, wordt alleen goedgekeurd voor eerstegraads familieleden en hun echtgenoten.

15. “Lone soldiers”, dienstplichtigen die geen verdere familie hebben – aankomst om een ​​’lone soldier’ te bezoeken wordt goedgekeurd voor echtgenoten, ouders en broers en zussen. De aanvraag voor toegang wordt ingediend door de Israëlische vertegenwoordiging te benaderen waar de aanvrager verblijft: http://go.gov.il/consularservices , of via het dienstdoende bureau van de Bevolkingsautoriteit.

Alles wat over getrouwde mensen is gezegd, is ook van toepassing op common law-echtgenoten, het bewijs van intieme betrekkingen zal worden geleverd aan de Israëlische vertegenwoordiging waar de echtgenoten verblijven of, naargelang het geval, aan de Bureaus van de Bevolkingsadministratie in Israël.


Bron: www.israelnationalnews.com
Vertaling: PoF


 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel