Activiteiten


Van Oezbekistan naar Israël… Nog steeds in armoede

Oezbekistan is een land met lage inkomens waarvan de economie de laatste tijd is gegroeid en waar de persoonlijke vrijheid beperkt is.
Omida is een alleenstaande ouder die vanuit Oezbekistan aliya maakte naar Israël toen de ineenstorting van het communisme in haar land plaatsvond. Na haar leven in extreme armoede te hebben doorgebracht, kwam ze op zoek naar een beter leven in Israël. 

 

Omida (foto) vestigde zich in de centrale districtsstad Rosh HaAyin. Later kwam haar moeder, Lula, bij haar in Israël. Omida’s zoontje is nu 10 maanden oud. Maar zelfs nadat ze de armoede van Oezbekistan had verlaten, ontdekte ze dat het leven in Israël geen gemakkelijke onderneming was en merkte ze dat ze moeite had om rond te komen.

Als alleenstaande ouder heeft Omina al haar kracht nodig gehad om erachter te komen hoe de kosten betaald moeten worden, maar haar vreugde in haar kleintje geeft haar alle geluk.

Israel Relief Aid werkt al jaren samen met het Jerusalem Talpiot Aid Center, zowel wat betreft hulpgoederen als met samenwerking in containervervoer, en het was in dit hulpcentrum dat Omida hulp vond tijdens haar tijd in Israël.

Sergey van de hulpcentra zegt: “We hebben deze familie gedurende hun tijd in Israël vele malen geholpen met met kleding en allerlei verschillende spullen die ze nodig hadden. We hebben ze net een deken, kleding en truien gegeven en ze danken ons ervoor.”

Met uw hulp worden gezinnen in moeilijkheden geholpen – het is geweldig om de natie Israël op deze manier te steunen!

(vertaald uit de Israel Releif Aid-nieuwsbrief van Jo Kaplan, mei 2020)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel