Activiteiten


Kerken erkennen nalatigheid rond de Jodenvervolging

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) erkent dat de kerk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog nalatig is geweest bij het bestrijden van de Jodenvervolging. PKN-scriba René de Reuver zal bij de herdenking van de Kristallnacht volgende maand schuld belijden tegenover de Joodse gemeenschap, zegt hij tegen Trouw.

Bron: Reformatorisch Dagblad. Lees hier het hele artikel:

www.rd.nl

Zie ook: “Gemengde reacties op schuldbelijdenis kerken richting Joden”

Foto boven: Duitse burgers op 10 november 1938, de dag na de “Kristallnacht”. Wat ze zien of niet willen zien, zijn de verwoeste Joodse winkels en huizen. (Bron: Wikimedia Commons / http://collections.ushmm.org/search/catalog/pa16792)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel