Activiteiten


Diaspora-Joden geven Israël een slechte naam

Diaspora-Joden moeten wakker worden en naar Israël komen. Maak er je thuis van en vecht ervoor met lichaam en ziel.

 

Yshai Amichai, 19 september 2021 10:00 uur

Immigranten (olim) uit Noord-Amerika arriveerden met Nefesh B’Nefesh

 

Het moet opgemerkt worden dat Joden in Israël en in het buitenland één volk zijn. Het maakt niet uit of je een Israëlische burger bent of niet, als je een Jood bent, ben je Israël. Dat is niet alleen mijn mening, maar ook de mening van onze vijanden. De vijanden van Israël richten zich op Joden in het buitenland zoals ze zich richten op Joden in Israël.

Een recent voorbeeld hiervan is te vinden in de Gaza-raketaanval van mei 2021 en Arabische rellen tegen Israël. Arabieren kwamen niet alleen in opstand in Israël. Ze kwamen ook in opstand in andere delen van de wereld en richtten zich op Joden in het buitenland.

Israëls vijanden veroordelen Israël omdat het militant is en zichzelf verdedigt. De typische reactie van liberale en zelf-hatende Joden is om zich van Israël te distantiëren en het ook te veroordelen, alsof ze willen zeggen: ‘Wij zijn geen Israël. Wij Joden verdedigen onszelf niet.’

In feite zijn die Joden meer geïnteresseerd in het verdedigen van andere minderheden en onvriendelijke naties, om te bewijzen dat ze onbevooroordeeld zijn en zelfs gescheiden van Israël. Ze omvatten de Ben en Jerry’s types die zelfs zover zouden gaan om Israël te boycotten. Ze stemden voor de Democraten tegen Trump, ook al was hij als een moderne Cyrus de Grote voor Israël.

Zulke Joden denken dat Israël hen een slechte naam geeft. Als ze slachtoffer willen worden en de vruchten willen plukken als slachtoffers van wreed antisemitisme en genocide, dan staat Israël hen in de weg; het is slecht voor het bedrijfsleven. Veel mensen willen hen als slachtoffers behandelen en hen verder tot slachtoffer maken, maar Israël staat hen in de weg.

Hoewel het tegendeel ook duidelijk waar is. Dergelijke Israël-neerhalende-Joden geven Israël een slechte naam. Om hun loyaliteit te bewijzen, veroordelen ze Israël openlijk. Hun veroordeling, als Joden, geeft Israël een slecht imago. Het is veel erger dan de veroordelingen die haar vijanden op Israël hebben gericht, omdat hun veroordeling zwaarder weegt. Als Joden anti-Israël zijn, waarom zou de rest van de wereld dat dan niet zijn?

Maar helaas zijn het niet alleen de zelf-hatende Joden die Israël een slechte naam geven. Veel diaspora-Joden die van Israël houden en er nauw mee verbonden zijn, maar ervoor kiezen om in ballingschap te blijven, vooral in Amerika, geven Israël onbewust een slechte naam.

Alleen al het feit dat zoveel Joden in ballingschap blijven, 73 jaar na de natie waar ze van droomden en zo hard voor werkten een realiteit geworden is, geeft Israël een slechte naam. Het betekent dat ze niet genoeg willen dat Israël daar woont en er fysiek voor vecht. Voor hen is Israël misschien gewoon een Joodse buitenpost, zoals Brooklyn, en niet het einddoel van Joden overal.

Dat is naar mijn mening erg gevaarlijk. Als we alleen te maken hadden met uitgesproken zelf-hatende Joden, zouden we ze aankunnen. Het probleem is dat we het hebben over meer dan de helft van het Jodendom van de wereld, waaronder veel buitenlandse Israëli’s. Ze steunen onbewust de beweringen dat ze Joden met hun lichaam haten, omdat ze zich fysiek van Israël hebben gescheiden.

Geestelijk zijn veel van deze Joden diep verbonden met Israël en alle Joden maken theoretisch deel uit van Israël, maar fysiek blijven ze afstandelijk. Totdat ze die kloof overbruggen en naar Israël komen, zullen diaspora-Joden Israël een slechte naam blijven geven.

Ze laten de wereld zien dat Joden Israël niet echt nodig hebben, daarom zijn de oorlogen en de hele Zionistische onderneming schijnbaar niet nodig. Ze laten ook aan de wereld zien dat de meeste Joden Israël niet genoeg willen om erin te leven, waardoor ze zich afvragen waarom Israël niet zomaar het halve Land verlaat en het aan de Arabieren geeft als een gebaar van goede wil.

Het halve Land is gereserveerd voor diaspora-Joden. Ze zijn nodig om het te vullen. De houding van diaspora-Joden is dat we het niet nodig hebben omdat ze niet komen.

Dit maakt dat wij ons voelen alsof wij in een restaurant aangrenzende tafels reserveren voor het hele gezin, maar de helft van de leden moet nog aankomen. Mensen blijven komen, inclusief serveersters, en vragen of we de extra tafel echt nodig hebben. Een familielid zit daar om de ruimte fysiek te reserveren, maar de serveerster maakt bezwaar. Een ander familielid, een verwachte gast, doet zijn uiterste best om de serveerster te bellen en te zeggen: ‘Je kunt de tafel pakken, ik kom niet.’

Ik hoop zeker dat dit niet het geval is, want alle Joden hebben Israël hard nodig voor hun onmiddellijke overleving. En we hebben niet het halve land nodig, we hebben het helemaal nodig. Israël verliezen, naast mogelijk veel Joodse levens in Israël verliezen, zou ook betekenen dat we de veiligheid van Joden overal verliezen evenals ons vermogen om onszelf als volk te kunnen verdedigen.

Als Joden zich tegenwoordig veilig voelen in ballingschap, kunnen ze zonder Israël verwachten dat die veiligheid letterlijk verdampt. Zelfs nu Israël krachtig aanwezig is, is die veiligheid verslechterd, een direct gevolg van het aangetaste imago van Israël.

Diaspora-Joden moeten wakker worden en naar Israël komen. Stop met het geven van een slechte naam aan Israël. Maak er je thuis van en vecht ervoor met je lichaam en ziel. Het is letterlijk alles wat we in deze wereld hebben, dus maak het je eigen. Uw aanwezigheid is hard nodig en gewenst in Israël.

Yshai Amichai maakte Aliyah uit Los Angeles in 2001 en vestigde zich in Israël, waar hij zijn vrouw ontmoette en waar ze hun zes kinderen opvoeden. Er kan contact met hem worden opgenomen via: yshaia@gmail.com

 

Bron: israelnationalnews.com/News/News.aspx/313725

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel