Activiteiten


Het lange wachten

Israel Relief Aid heeft onlangs de eerste container vanuit Hong Kong ontvangen die allemaal nieuwe kleding bevatte. Vanwege het coronavirus had China te kampen met een gebrek aan werknemers. De kosten van overzeese verzending werden direct 4 keer zo hoog.

Wonderlijk genoeg kreeg de rederij in Hong Kong een super laag last-minute tarief en zo werd deze container geladen voor Israël. Het duurde een jaar (!) voor deze container verzonden kon worden, dus we waren erg blij deze eindelijk te ontvangen en de deuren te openen.

Ongeveer 14 hulpcentra in het noorden waren erbij om de eerste nieuwe kleding (kinderkleding) te ontvangen. Daarna ging de container verder naar Ashdod om daar te lossen voor 17 andere hulpcentra. Twee daarvan zijn reguliere Joodse hulpcentra, die ook dankbaar zijn voor de hulp in deze Corona-tijden. Dit is de eerste keer dat we aan hen geven.
Een andere ontvangende organisatie was een hulpcentrum in Bethlehem, gerund door christelijke Arabieren. Zij moesten een auto huren om de spullen op te kunnen halen.
De situatie blijft lastig voor hen in Bethlehem onder Palestijnse heerschappij.
Dit geschenk van kleding is kostbaar voor hen. We gaven ook aan twee goed bekende humanitaire hulporganisaties die de voorraad nodig hadden. We onderhouden contact met hen als langetermijn partners, ook als we niet regelmatig aan hen geven. Ze hebben het nodig en waarderen het heel erg.
Wilt u helpen? Ga naar Doneer online.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel