Activiteiten


Ruim 2,5 miljoen Israëli’s leven in armoede waaronder 1,1 miljoen kinderen

Volgens het laatste rapport van de Israëlische hulporganisatie Latet leven meer dan 2,5 miljoen Israëli’s momenteel in armoede, onder wie meer dan 1,1 miljoen kinderen, terwijl 932.000 huishoudens in een staat van economische nood leven.

Van deze 932.000 huishoudens (31,6% van alle huishoudens in Israël), kwamen er alleen al in 2021 233.000 bij, omdat gezinnen worstelden met de ergste economische gevolgen van de aanhoudende pandemie.

Het rapport toonde aan dat 651.900 Israëlische huishoudens (22,1%) essentiële voorzieningen zoals huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg en voedsel missen en dus worden beschouwd als levend in armoede, aldus The Times of Israël.

Daarnaast merkte het rapport ook op dat in de loop van de coronapandemie in 2020 en 2021, het percentage huishoudens die als middenklasse worden beschouwd, kromp van 58,3% vóór de pandemie naar 48,3% nu.

Latet zet zich in om armoede en voedselonzekerheid te bestrijden en ondersteunt jaarlijks 80.000 behoeftige gezinnen via een netwerk van goede doelen. Het rapport schat dat ongeveer 630.000 huishoudens lijden aan voedselonzekerheid, van wie zo’n 300.000 er in ernstige mate mee te maken hebben. Deze huishoudens omvatten bijna 800.000 kinderen onder de 18 jaar.

Volgens Latet meldde 77% van de hulpzoekende huishoudens die in het onderzoek werden ondervraagd, niet langer genoeg geld te hebben om voldoende voedsel te kopen en meer dan de helft van de huishoudens met baby’s of peuters in huis zei dat ze soms moesten afzien van het kopen van babyvoeding.

Hun kinderen moesten ofwel voeding overslaan of genoegen nemen met porties die lager waren dan de hoeveelheden die door gezondheidswerkers worden aanbevolen. Bij oudere kinderen zei 45% van de huishoudens dat de kinderen ook maaltijden moesten missen of minder per maaltijd moesten eten.

Deze gezinnen gaven gemiddeld NIS 8.405 (€ 2354) per maand uit aan al hun behoeften, terwijl hun inkomen slechts NIS 5.117 (€ 1.432) bedroeg. Bijna 65% van hen zei dat hun schuld was gegroeid als gevolg van de crisis, vergeleken met iets meer dan 25% van de algemene bevolking.

De cijfers van de voedselonzekerheid van Latet zijn hoger dan die geschat door het National Insurance Institute, dat ongeveer 513.000 huishoudens registreerde die te maken hadden met voedselonzekerheid, met 252.000 onder zware druk.

Via deze link kunt u Israel Relief Aid steunen.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel