Activiteiten


CNN-journalist werkte samen met Hamas blijkt uit nader onderzoek

Het profiel van de freelance-journalist van CNN, Abdel Quader Sabbah, laat duidelijk zien waar zijn persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Want behalve zijn selfies met kopstukken van de terreurbeweging Hamas, zijn tomeloze inzet voor het verspreiden van Hamas-propaganda, blijkt uit veel ander (bewijs)materiaal dat hij nauw samenwerkte met Hamas en deze terreurbeweging zelfs steunt. Dit komt niet alleen naar bovendrijven via zijn social-media account, maar is het resultaat van een diepgaand onderzoek van een media-waakhond Honest Reporting. 
 

PR-machine

Het betreffende rapport maakt zonder meer duidelijk dat de CNN-journalist Abdel Quader Sabbah nauw samenwerkte met een aan Hamas gelieerde organisatie. Deze organisatie zette zich in als een modern PR-bedrijf voor de terreurbeweging Hamas. Zij maakten op verschillende manieren Hamas ‘salonfähig’ voor de Westerse wereld en haar politieke leiders, non-profitorganisaties, media en andere belangrijke contacten en bobo’s.  
 

Screening

Het onderzoek maakt eveneens inzichtelijk dat grote vraagtekens zijn te plaatsen bij zijn werk als journalist. Want behalve voor CNN werkte hij eveneens voor de internationale mediaorganisatie Associated Press en de resultaten laten zien dat hij niet integer was in zijn werk en als persoon. Een ander punt dat hierdoor de nodige aandacht vereist is de werkwijze van de internationale media zelf. Zij dienen niet zomaar klakkeloos artikelen van freelancers over te nemen. De normen binnen de journalistiek dienen aangescherpt te worden, evenals de screening van verslaggevers door de opdrachtgevers. 
 
 

Voorbeeld

Een sprekend illustratie van Sabbah’s banden met de terreurbeweging Hamas zijn de vele social-media links. Een groot aantal van deze contacten en berichten zijn gelinkt aan ‘senior-leiders’, zoals Mahmoudamas-lei A-Zahar. Maar ook aan berichten en oproepen om te investeren en te werken aan een wereld zonder zionisten. Daarbij pronkte hij vorig jaar met een filmpje waarin hij een promotieproject succesvol zou hebben afgerond aan een door Hamas gelieerde organisatie bij de academie van het directoraat, het MEMRI. Deze video werd vervolgens geplaatst op de officiële pagina van de door Hamas gerunde ‘ministerie van Buitenlandse Zaken’. Kortom, zijn connecties en inhoud liepen over van haat richting de staat Israël en de Joden in het algemeen. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel