Activiteiten


Aanval op 2 kopstukken van Hamas leidt tot onrust

Afgelopen weekend voerde die IDF een aanval uit op een locatie vlak bij  een tentenkamp voor ontheemde Palestijnse burgers. Aanleiding voor deze onverwachte militaire actie was dat verschillende betrouwbare bronnen meldden dat twee hoge kopstukken van de terreurbeweging Hamas elkaar kort bovengronds zouden ontmoeten. De aanval leidde helaas tot een aanzienlijk aantal slachtoffers onder de aanwezige Palestijnse burgers. Het IDF bevestigt dat een aanzienlijk aantal burgers zijn omgekomen bij deze militaire aanval. In hoeverre beide Hamas-kopstukken, Deif en Salama, hierbij zijn omgekomen, is nog niet bekend bij de betrokken Israëlische veiligheidsdiensten. 
 

Betrouwbaar

Enkele betrouwbare bronnen melden onverwacht de aanwezigheid van twee kopstukken van Hamas in de humanitaire zone nabij Khan Yunis, in het zuiden van Gaza. Het ging hierbij om de militaire commandant van de Hamas Khan Yunis Brigade, Rafa Salama en de militaire leider van Hamas in Gaza, Mohammed Deif. Laatstgenoemde is al jaren en leidend figuur binnen Hamas en voor vele terroristen heeft hij de status bereikt van mythische proporties. Zij zouden elkaar bovengronds ontmoeten, waarbij Salama deze locatie vaker gebruikte als verblijfplaats dan Deif. Laatstgenoemde verblijft maar kort op allerlei adressen en locaties in Gaza. 
 

Onverwacht

Zoals gezegd, zowel de IDF en Shin Beth dienden snel te handelen want volgens zeer nauwkeurige informatie, afkomstig van enkele betrouwbare bronnen, zou de ontmoeting van korte duur zijn. Zij bevonden zich in nabij het kamp al-Muwasi waar zij zich bevonden in een gebouw op open terrein, maar wel omgegeven door bomen, verschillende andere gebouwen, enkele loodsen en op relatief kleine afstand de aanwezigheid van enkele tunnels  
 

Militair oogpunt

Vanuit militair oogpunt is het antwoord op de vraag of beide terroristen bij deze aanval zijn omgekomen nog vaag. Uit de signalen en informatie die de veiligheidsdiensten oppikken en ontvangen is het zeer waarschijnlijk dat Salama deze aanval niet heeft overleefd. In hoeverre dit ook geldt voor de militaire leider van Hamas in Gaza, Mohammed Deif, is nog een vraagteken. De IDF doet hierover nog uitspraken. Al eerder heeft hij verschillende aanslagen op zijn leven op soms miraculeuze wijze overleefd. Daarbij speelt mee dat, gezien de aanval op grote afstand, het aantal bouwwerken in de nabije omgeving, het aanzienlijke aantal slachtoffers, waaronder veel burgers, de situatie en de stand van zaken onduidelijk is. 
 

Burgers

De Israëlische regering ontkent niet dat bij deze militaire aanval een aanzienlijk aantal burgers zijn omgekomen. Maar daar plaatst zij wel de volgende opmerking bij, namelijk dat een aanzienlijk aantal van de omgekomen Palestijnen behoorde tot de terreurbeweging Hamas. Verder communiceerde de legerleiding als de premier van Netanyahu dat bij deze aanval geen gijzelaars zijn omgekomen. 
 

Hamas

Eerder liet de terreurbeweging Hamas een bericht uitgaan dat het onzin was dat de aanval van de IDF op de militaire leider van Hamas, Mohammed Deif, kletspraat was. Volgens Hamas was dit opnieuw een uiting van genocide op de Palestijnse bevolking met steun van Amerika en een wereld die hierover zwijgt. Uit alles blijkt dat Israël totaal niet geïnteresseerd is in een staakt-het-vuren en het lot en welzijn van haar gijzelaars.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel