Activiteiten


Een pijnlijke gebeurtenis in een Israelisch museum: ventje (4jr) stoot 3.500 jaar oude kruik om!

Een gezin met een klein ventje bezorgde een Israëlisch museum deze week een zwarte dag. Deze gebeurtenis vond plaats in de stad Haifa. Tijdens hun bezoek aan het Reuben en Edith Hecht museum stootte hij een kruik uit de bronstijd om. Later werd de reden bekend. Volgens zijn vader wilde zijn zoontje kijken wat er in de kruik zat.
 

Archeologie

Het betreffende museum is gespecialiseerd in de archeologie van de staat Israël. De waardevolle kruik, afkomstig uit de Bronstijd, stond echter niet in een vitrine. Volgens het museum deed zij dit om het voor de bezoekers extra aantrekkelijk te maken. Natuurlijk realiseerde zij zich dat zo’n keuze extra risico’s met zich meebrengt. 
 
Nieuwsgierig
Toen dit vervelende incident plaatsvond, dacht vader Alex bij zichzelf: ‘Dat zal mijn kind toch niet gedaan hebben?’. Verder gaf de vader  aan dat hij in shock was toen de bijzondere kruik omviel. De vader vertelde vervolgens dat zijn zoon de kruik licht overhelde om te kunnen zien wat erin zat. Ja, toen ging het mis en viel de archeologisch waardevolle kruik in vele stukken. 
 

Bijzonder

Normaal vinden wij archeologisch materiaal uit deze tijd terug in meerdere of vele stukken. Het bijzondere aan deze kruik was dat deze vond nog geheel in tact was. Dat maakt de vondst en de historische waarde zo bijzonder. Het museum roept de hulp in van een specialist om de kruik te laten repareren. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel