Activiteiten


Hezbollah onderzoekt en wantrouwt leden van haar eigen organisatie

Vorige week wist de Israel Defense Force en haar militaire veiligheidsdiensten enkele hooggeplaatste kopstukken van verschillende terreurorganisaties te elimineren. Met deze gewaagde en veelzeggende acties, zowel tegen Hezbollah als tegen Hamas, geeft Israël een duidelijk signaal af dat geen van haar vijanden veilig is. Maar ook dat het haar gelukt is om diep binnen te dringen binnen de organisaties van haar vijanden via haar eigen mensen of via een zeer uitgebreid netwerk van contacten en (contra)spionage. In ieder geval is Hezbollah druk bezig met een eigen intern onderzoek binnen haar eigen gelederen, op zoek naar leden van de Mossad of de lek binnen haar eigen terreurbeweging. 
 

Digitaal spoor?

De liquidatie van de Hezbollah commandant, Fuad Shukr, verantwoordelijk voor de dood van twaalf Druzen-kinderen in Madjal Shams, leidde tot grote onrust binnen Hezbollah. Zij vragen zich af hoe het mogelijk is dat Israël de locatie en plek wist te achterhalen van hun kopstuk in Libanon, ergens verstopt in de stad Beiroet. Ook omdat bekend was dat deze terroristenleider iedere vorm van technologie meed uit angst voor herkenning of om een digitaal spoor achter te laten voor de Israëlische geheime diensten. Niet voor niets liet Fuad Shukr iedere vorm van technologie waarbij stem, gezicht of vingerafdruk gebruikt werd. 

Lek?

Een anonieme bron benadrukt dat binnen Hezbollah de angst toeneemt dat haar organisatie dat niet alleen iemand informatie en de verblijfplaats van Fuad heeft gelekt, maar ook dat de Israëlische geheime dienst haar organisatie is binnengedrongen. Hierover zegt de anonieme bron: ‘De partijleiding [van Hezbollah] is er zeker van dat haar gelederen geïnfiltreerd zijn door netwerken van Israëlische agenten op hoog niveau. Hezbollah vreest dat Israël volledige gegevens heeft over de formaties van de partij, inclusief namen, foto’s, telefoonnummers, adressen en audiogegevens.’ Verder onthult deze bron verder dat de voormalige officier van de Algemene Veiligheid, voordat hij zich bij Hezbollah voegde, verhuisde op de dag van zijn moord van een van de religieuze complexen in de buitenwijk naar Haret Hreik, waar hij een kantoor had. Een beweging waarvan slechts een zeer klein aantal veiligheidsmensen op de hoogte waren.  
 

Toenemende angst

Als gevolg van de sterk groeiende angst binnen de top van de terreurbeweging Hezbollah is zij begonnen met het arresteren van allerlei functionarissen binnen haar eigen beweging, die (in)direct betrokken waren bij de bewaking en (onderlinge) communicatie van de vermoorde commandant Shukr. De huidige gebeurtenis doet tevens bij de terreurbeweging de vraag opborrelen in hoeverre spionnen of verraders eveneens betrokken waren bij eerder uitgeschakelde Hezbollah kopstukken.

Mossad?

Volgens bronnen van de internationale krant de New York Times is ook in Teheran de angst binnengeslopen dat Israëlische geheime dienst zich genesteld heeft niet alleen binnen een terreurbeweging als Hezbollah, maar tevens binnen hun eigen apparaat, diensten en organisaties. Niet voor niets meldt de NYT dat tientallen arrestaties plaatsvonden in Iran, met name in de hoofdstad Teheran. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel