Activiteiten


Israëlische luchtmacht waarschuwde en informeerde inwoners in Libanon nabij Hezbollah objecten

Zoals nu bekend is, voerde de terreurbeweging Hezbollah zondagochtend vroeg een grootscheeps raketaanval uit op Israël. Echter, voorafgaand informeerde verschillende (buitenlandse) inlichtingendiensten Israël en haar politieke en militaire leiders over de komende grootscheepse aanval door Hezbollah. Daarop besloot Israël zondagochtend heel vroeg een preventieve aanval uit te voeren op vele objecten van Hezbollah in (het zuiden van) Libanon. 
 

Mensenlevens

Het doel van deze preventieve aanval was om het beschermen van de burgers en de militairen in het land Israël. Vandaar dat de Israel Defense Force met een groot aantal vliegtuigen zoveel mogelijk Hezbollah-objecten wilde vernietigen. Zoals bekend vestigen terroristische organisaties hun doelen in dichtbevolkte gebieden en bij locaties die veel burgers herbergen. De reden voor deze veelzeggende methode is om het risico op een militaire aanval zo klein mogelijk te houden. Terroristische organisaties weten dat democratische landen de levens van mensen hoog op hun agenda hebben staan. Dit in tegenstelling bij henzelf, waar het leven van een mens weinig tot geen waarde heeft.
 

In levensgevaar

Om te voorkomen dat onder de Libanese bevolking slachtoffers zouden vallen, waarschuwde het Israelische leger de bevolking. Dit deed zij door voorafgaand aan de bombardementen op Hezbollah-doelen pamfletten rond te strooien vlakbij Hezbollah-doelen, waaronder wapenopslagplaatsen, raketinstallaties, commandoposten en allerlei andere doelen. De pamfletten bevatten een oproep in het Arabisch, waarop het volgende stond geschreven: ‘Wij houden de voorbereidingen van Hezbollah om grootschalige aanvallen uit te voeren op Israelisch grondgebied in de buurt van uw huizen in de gaten. U bent in gevaar. Wij elimineren Hezbollah.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel