Activiteiten


Israëlische VN-ambassadeur eist dat de VN Hezbollah veroordeelt en resolutie 1701 eindelijk uitvoert

Hoewel Israël niet geïnteresseerd is in een oorlog in het Midden-Oosten zal het land er alles aan doen om zichzelf te beschermen, zegt de Israëlische VN-ambassadeur. Deze uitspraak doet hij naar aanleiding van de grote raketaanval door de terreurbeweging Hezbollah vanuit Libanon. Daarbij roept hij nadrukkelijk de VN op deze terroristische actie van Hezbollah te veroordelen. Zelf verwacht hij weinig vanuit de VN-veiligheidsraad omdat zij met twee maten meet en een groot aantal landen de Palestijnse zaak steunt.

Brief

In een brief van Danny Danon eist Israël dat de VN zich houdt aan de resolutie van 1701. De inhoud van deze resolutie omvat de ontwapening van de terreurbeweging in het zuiden van Libanon. Echter, tot op heden blijkt deze resolutie niets meer te zijn dan een lege huls. Dit nadat het land opnieuw overspoeld werd door een groot aantal raketten en drones vanuit Libanon. Deze terreuraanval bewijst opnieuw dat Israël het volste recht heeft zichzelf te verdedigen en waar nodig hard terug te slaan. 
 

Soevereiniteit

In diezelfde brief benadrukt dat het opnieuw een terreurbeweging is, gesteund door Iran, die de vrede in het Midden-Oosten bedreigt. Het is onnodig om te zeggen dat Israël keihard zal terugslaan om haar inwoners te beschermen tegen de voortdurende aanvallen vanuit Libanon. Als hoogste vertegenwoordigers van Israël in de VN zegt de Israëlische VN-ambassadeur luid en duidelijk: ‘De raketaanval van Hezbollah op Israël in de vroege ochtend van zondag 25 augustus toont ondubbelzinnig de aanwezigheid van illegale wapens in Zuid-Libanon aan, een flagrante schending van VN-Veiligheidsraadresolutie 1701 (2006), en dient als herinnering aan de bedreigingen waarmee Israëliërs de afgelopen 11 maanden dagelijks te maken hebben gehad. Deze situatie onderstreept de dringende noodzaak om het gebied ten zuiden van de Litani-rivier te demilitariseren en de ontwapening van Hezbollah en andere gewapende milities die in Zuid-Libanon opereren te bewerkstelligen.‘ 

Eenzijdig

Jammer genoeg heeft de VN nog geen letter uitgevoerd van hetgeen vermeld staat in deze resolutie. Daarom zijn de staat Libanon en de terreurbeweging Hezbollah, onder leiding van Iran, verantwoordelijk voor de verslechtering van de veiligheid en de huidige situatie in het Midden-Oosten, specifiek m.b.t. recente aanval op Israël en haar bevolking. Om verdere escalatie te voorkomen is het tijd als een bittere noodzaak dat de VN-veiligheidsraad eindelijk de resolutie 1701 omzet in daden in plaats van telkens kritiek te leveren op Israël en haar recht op zelfverdediging ter bescherming van haar soevereiniteit en de levens van haar burgers. Zeker als landen en terreurorganisaties uit zijn op de vernietiging van de staat Israël.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel