Activiteiten


Alle registers open trekken voor vrijlating van de gijzelaars

Het aantal Israëlische gijzelaars dat de dood vindt in Gaza stijgt bijna wekelijks. In Israël neemt de onvrede en onrust hierover sterk toe. De belangrijkste Israëlische onderhandelaar in dit diplomatieke proces, Gal Hirsch trekt daarom alle registers op. Hij komt nu met belofte en garantie om Yahya Sinwar, zijn familie, zijn vrienden en zijn belangrijkste medestanders een veilige doorgang te verschaffen uit Gaza voor de vrijlating van alle Israëlische gijzelaars en vermiste personen. 
 

Lijfsbehoud

Dit voorstel deed Hirsch tijdens een interview en gaf aan dat dit voorstel al enkele dagen bekend is bij Hamas. Alleen, tot op heden heeft Hamas of haar leider hierop nog niet gereageerd. Het is ook de vraag in hoeverre Hamas en haar nog in leven zijnde kopstukken hierop zullen antwoorden. De reden is dat zij zich er bewust van zijn dat de Israëliërs, die zij al bijna een jaar gevangen houden na de wrede aanval op 7 oktober vorig jaar, hun belangrijkste troef is om in leven te blijven. 

Veelzeggend

Een andere belangrijke reden voor deze nogal onverwachte aanbod is dat Gal Hirsch erkent dat het huidige voorstel en de daaraan gekoppelde onderhandelingen in een impasse zijn geraakt. De vooruitzichten om alsnog tot overeenstemming te komen met Hamas zijn zeker niet rooskleurig en zien er steeds somberder uit. Een andere reden voor de Israëlische hoofdonderhandelaar is dat, zoals gezegd, de roep om de vrijlating van de gijzelaars in eigen land steeds luider klinkt evenals de maatschappelijke onrust onder de bevolking
 
 

Alternatieven

Hirsch en zijn team zijn dan ook al tijden bezig met het ontwikkelen van allerlei alternatieven. Deze voorstellen gaan over onderwerpen zoals het verlaten van de Gazastrook, over immuniteit, over veiligheid, over reizen naar het buitenland en tal van andere opties en varianten met als doel om te komen tot overeenstemming. De motivatie om als team te blijven werken aan en investeren in een palet van opties is het verlangen en het streven naar een veilige terugkeer van alle gegijzelde en vermiste landgenoten. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70542">
Anita Visser
Op 18 september 2024 om 7:27 pm uur

Vind de kritiek steeds op de leiding van het land zeer onterecht hamas en de rest zijn schuldig die martelen de gijzelaars en altijd is het Israel die de schuld krijgt! V.S. is 1 onbetrouwbare vriend zie de afval bij de stemmingen nu weer vandaag over ontplofte piepers V.S. kwam met de beschuldiging.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel